Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od ideje do uspjeha

Ostali bez posla i našli rješenje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarska obitelj Pletikosić suočila se s noćnom morom kada je oboje supružnika gotovo istodobno ostalo bez posla. Dio negativne hrvatske statistike ipak nisu postali, nego su si posao osmislili sami!

Prema podacima Zavoda, najkorištenije je stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, javni radovi, a interesa ima i za samozapošljavanje. Tijekom ove godine do posla na takav način došlo više od 2.200 osoba.

Pročitajte i ovo Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile" Oleg Butković Sukob s predsjednikom Butković odgovorio na izjave o "bratovu poslu s kamionima" i poslao novu poruku

Stručnjaci kažu da je osmišljavanje posla za sebe jedno od najučinkovitijih mjera jer nezaposlena osoba poslovnu priliku stvara upravo na onom području koje je najviše zanima. Upravo takvu priča zadarske obitelji Pletikosić. Nakon što su supružnici u kratkom roku dobili otkaz, nisu se predavali. Osmislili su posao obrade kamena i uspjeli.

Mario je majstor za kamene rukotvorine. Pod njegovim rukama nastane sve što zamisli. 'Ni sam nisam znao što sve znam i što mogu napraviti, ali eto. Probaš jedno, pa ide, pa drugo, pa ide', kazao je.

>> Tri koraka s kojima počinje svaki posao...

Lagano zato nije bilo kad su supruga i on gotovo istovremeno dobili otkaz. 'Bilo je strašno jer se sve dogodilo iz vedra neba. U roku od mjesec dana smo oboje ostali bez posla i nastao je kaos, panika gdje ćeš, kud ćeš, što ćeš. E onda smo sjeli i malo razmislili', kazala je Barbara Pletikosić.

I rodila se ideja. Svoj hobi, obradu kamena, pretvorili su u posao. Za završni izgled zadužena je Barbarina maštovitost. 'Zbilja nema smisla sjesti i plakati jer nitko neće odraditi ništa umjesto vas. Stanite saberite se, zbrojite kockice, glavu gore, udahnite duboko i krenite', kazala je Barbara.

Pletikosićevi su doista krenuli. I to ravno prema pobjedama. Osim kupaca, prepoznala ih je i inovatorska struka. 'Ove godine su nam se zaredala zlata. Zbilja smo bili iznenađeni. Nije to da se ne nadaš, ali kad dođe tako potvrda od strane malo jačih institucija, naravno da ti imponira i da ti paše', dodala je Barbara. A pogotovo jer su sami pronašli recept. Od ideje do uspjeha.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene