Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osnovana Zaklada Ivan Apostolovski

VIDEO: 'Skliska cesta, neprilagođena brzina i doslovno je završio na stupu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prometu najviše stradaju mladi. Obitelj Apostolovski, koja je u prosincu izgubila sina Ivana, ponukana svojom tragedijom, osnovala je Zakladu Ivan Apostolovski za pomoć shrvanim roditeljima koji se ne mogu nositi s posljedicama.

17. prosinca ugasio se život 23-godišnjeg Ivana Apostolovskog. Kao student ekonomije i mladi glazbenik, planova je imao mnogo. Sve njih prekinula je prometna nesreća. 'On je išao na sastanak sa svojom djevojkom, bila je skliska cesta, kako kaže policija i neprilagođena brzina, doslovno je završio na stupu. Izgubiti dijete, mislim da je najveći gubitak koji roditelj uopće može doživjeti. O gubitku djeteta mislim da nitko nikada ne razmišlja', rekla je Jadranka Apostolovski, Ivanova majka. 

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama

Zato se Ivanova obitelj, odmah po tragičnom događaju odlučila osnovati zakladu Ivan Apostolovski za pomoć obiteljima djece i mladih stradalih u prometnim nesrećama. Zaklada bi pomogla platiti troškove rehabilitacije. Jednako tako obiteljima koje je zadesila ovakva tragična nesreća, Zaklada bi pomogla financirati troškove pogreba.

Zakladu će pomagati Gradovi Zagreb i Požega, te Ministarstvo obitelji. 'Ja sam siguran da će ova Zaklada biti održiva. Tako da mislim da će ova Zaklada ispuniti svoje ciljeve', kaže Luka Mađerić. Partner je i Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu, u kojem je mladi Ivan radio.

'Mi smo u Zavodu vrlo često svjedoci svih tih prometnih nesreća u kojima vrlo brzo i hitno trebamo podmirivati potrebe. Nažalost, tu noć smo trebali podmirivati potrebe za našeg Ivana', rekla je Irena Jukić iz Zavoda za transfuzijsku medicinu.

Da je takva Zaklada Hrvatskoj potrebna pokazuju i brojke. 2007. godine u 61 tisući prometnih nesreća, od 619 poginulih njih 255 bili su mlađi od 30 godina. Među njima i Toše Proseki, prijatelj Tonija Cetinskog, koji je i službeni promotor ove Zaklade. 'Svatko od nas je nekoga izgubio. Bio to prijatelj, ne daj Bože nikome takva tragedija', rekao je Toni Cetinski. Zaklada Ivan Apostolovski, obitelji će biti živa uspomena na prerano preminulog sina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene