Na revitaliziranoj tvrđavi Barone održan je sastanak i panel rasprava u cilju povezivanja IT i Start-up zajednice grada Šibenika, na kojem je sudjelovalo preko 40 prijavljenih sudionika koji su podržali osnivanje udruge Start-up City of Šibenik.


Naime, još prošli tjedan formiran je Inicijativni odbor udruge te su pozvani svi današnji sudionici sastanka da pristupe inicijativi.

Vezani članci Najveći jedrenjak na svijetu - 4 VIDEO/FOTO Poseban gost stigao u Šibenik: Ljepotan iz Francuske uplovio je u luku u samom srcu Jadrana Šibenska tvrđava koja se trenutno obnavlja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nova stara šibenska atrakcija: Obnavlja se i treća tvrđava, a radovi nisu stali ni u sezoni

Među članovima novoosnovane udruge našli su se Šibenčani koji su usko povezani s IT sektorom, bilo da je riječ o poduzetnicima-početnicima, studentima Veleučilišta u Šibeniku, profesorima informatike, developerima.

U panel raspravi na temu razvoja IT i Start-up zajednice sudjelovali su i Matija Bumbak, pročelnik za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika, Mateo Perak član Upravnog odbora CISEXa, Mihovil Barančić član Upravnog odbora ZIP i suvlasnik CRANE, dr.sc. Frane Urem, prodekan za poslovanje Veleučilišta u Šibeniku, Hrvoje Bujas suvlasnik tvrtke 'Crno jaje' i Petar Štefanić voditelj s HTV-a, ujedno i voditelj panela.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju