Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez ocjena od 1 do 5

Osmaši pisali nacionalni ispit iz Hrvatskog jezika: "Znam da to nije za ocjenu, pa nema razloga za nervozu"

Gotovo 40.000 učenika osmih razreda iz cijele Hrvatske pisalo je nacionalni ispit iz Hrvatskog jezika.

Ispiti će se pisati sve do 31. ožujka, i to još iz Matematike, Biologije, Fizike, Kemije, Geografije, Povijesti i prvog stranog jezika. Provedba je gotovo identična načinu provedbe državne mature, osim što rezultati ovih ispita neće utjecati na uspjeh učenika. Dakle, ispiti nisu faktor upisa u srednje škole. Kakvo su znanje učenici pokazali, znat će krajem nastavne godine.

Pročitajte i ovo Vinko Filipović, ravnatelj NCVVO-a Neće ulaziti u prosjek Kako je prošao prvi dan pisanja nacionalnog ispita za osnovnoškolce i hoće li to riješiti hiperinflaciju odlikaša? "Bit će važan pokazatelj" Ilustracija NACIONALNI ISPITI Važan dan: Učenici četvrtih razreda osnovne škole na važnom testu, pravila su kao i na državnoj maturi

"Ovo će se vrednovati bodovima, odnosno ekvivalentnim postotkom. Neće se vrednovati od 1 do 5, ali će učenik, njegov roditelj, a u konačnici i njegov učitelj imati relevantnu informaciju postignuća u usporedbi s nacionalnim prosjekom", rekao je Vinko Filipović, ravnatelj NCVVO-a.

Na pitanje što joj je bilo najteže, učenica Ela je odgovorila: "Pa bilo je dosta pitanja za koja sam se dvoumila, rekla bih gramatika i povijest hrvatskog."

"Nije, znam da to nije za ocjenu, pa nema razloga za biti nervozan", zaključio je Oliver. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene