Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Oslobođeni optužbe za terorizam u Zadru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Zadru sudac Ante Anić donio je oslobađajuću presudu za Nikolu Veina (33) i Tibora Fuera (32), optuženima za pripremanje protudržavnog terorizma u Zadru.

Oslobođeni su optužnice koja ih je teretila da su potkraj studenoga prošle godine u središtu Zadra, u blizini trajektne luke, "poduzeli radnju kojom se stvaraju uvjeti da se prouzroči eksplozija na području RH s ciljem ugrožavanja sigurnosti RH čime bi prouzročio osjećaj nesigurnosti u građana". 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počelo suđenje Veinu i Fueru za protudržavni terorizam Slika nije dostupna Dovršena istraga protiv Veina i Fuera

Jer, po riječima suca Anića, za to kažnjivo djelo - pripremu protudržavnog terorizma - nije bilo dokaza.

Fuerov branitelj zadarski odvjetnik Šime Pavlović kazao je da je očekivao oslobađajuću presudu i da je ona plod dokazanog u postupku, a kažnjivo djelo pripremanja protudržavnog terorizma samo je teza županijskoga državnog odvjetnika u Zadru.

Županijski državni odvjetnik Ivan Galović najavio je da će uložiti žalbu kad od suca dobije obrazloženje presude.

Vein i Fuer pušteni su iz pritvora.

Vein je 26. studenoga 2006. uhićen u središtu Zadra s eksplozivnom napravom velike razorne moći. 

Fuer, koji je tvrdio da je Veina samo dovezao do Zadra i tamo tek doznao da on kani nekomu predati razornu eksplozivnu napravu, uhićen je isti dan u Obrovcu pošto je uspio pobjeći iz Zadra.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene