Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojicu pomoraca splitske tvrtke 'Split Ship Management' Duška Tanurdžića i Lorisa Šubata, koji su bili osumnjičeni za krijumčarenje osam kilograma kokaina i heroina na brodu 'Therese', sud u Panama Cityju oslobodio je krivnje, i njih će se dvojica idućeg tjedna vratiti u Hrvatsku, potvrdio je ravnatelj tvrtke 'Split Ship Management' Ratko Božić.


'Jutros smo i službeno dobili dopis od panamskog suda da su Tanurdžić i Šubat oslobođeni', rekao je Božić, dodavši kako bi se pomorci, nakon sređivanja administrativnih pitanja i dokumenata, idućeg tjedna mogli vratiti u Hrvatsku.

Vezani članci Policija, ilustracija Muškarac uhićen zbog kokaina pokušao podmititi policajca: Tijekom pretrage imanja policija naišla na tužni prizor Slika nije dostupna U Panami zapljenjeno 2 tone narkotika

Dvojica hrvatskih pomoraca uhićeni su na brodu 'Therese' u svibnju prošle godine na kojem je pronađeno osam kilograma kokaina i heroina, osumnjičivši ih za umiješanost u krijumčarenje droge. Brod je plovio iz kolumbijske luke Bonaventura prema Haitiju.

Predstavnik Ministarstva vanjskih poslova RH Berislav Živković istaknuo je kako je 'prekjučer donesena oslobađajuća presuda i sada hrvatsko veleposlanstvo u SAD-u rješava konzularna pitanja u vezi s njihovim dokumentima kako bi se mogli što prije vratiti u Hrvatsku'. Ravnatelj tvrtke 'Split Ship Management' Ratko Božić također je kazao kako su pomorci posljednjih četiri mjeseca trajanja sudskog procesa bili pušteni iz zatvora te da im je splitska tvrtka plaćala smještaj i odvjetnike, te je učinila sve da se dokaže kako oni nemaju ništa s drogom pronađenom na brodu 'Therese'.

Istaknuo je i kako je hrvatsko veleposlanstvo u Washingtonu svojim angažmanom pomoglo dvojici hrvatskih pomoraca tijekom sudskog postupka, koji je završio oslobađajućom odlukom. 'Split Ship Management', čije je sjedište u Splitu, je tvrtka za međunarodni prijevoz tereta i ukrcaj pomoraca, a trenutačno ima pod ugovorom 5.600 pomoraca iz cijelog svijeta, ali je najviše Hrvata.