Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveće i najprestižnije priznanje

"Budite ustrajni u onome što radite, uspjeh će biti zagarantiran": Dodijeljen Oskar znanja učenicima

Aktualno Galerija Oskar znanja 2023. - 5 Oskar znanja 2023. - 5 Foto: DNEVNIK.hr Oskar znanja 2023. - 2 Oskar znanja 2023. - 2 Foto: DNEVNIK.hr Oskar znanja 2023. - 3 Oskar znanja 2023. - 3 Foto: DNEVNIK.hr Oskar znanja 2023. - 4 Oskar znanja 2023. - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 Oskar znanja 2023. - 1 Galerija 1/8 >>
Oskar znanja, najveće i najprestižnije priznanje učenicima u Hrvatskoj za njihove uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima, u utorak je dodijeljen 19. put za redom, a ove godine dobilo ga je gotovo 400 učenika osnovnih i srednjih škola.

Učenici su Oskara znanja dobili za osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu te osvojene medalje na međunarodnim natjecanjima. Zahvalnicom za predan i vrijedan rad s učenicima nagrađeni su i njihovi mentori.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs čestitao je svim dobitnicima na značajnim i vrijednim rezultatima, kao i njihovim mentorima, roditeljima te ravnateljima škola.

Poručio je dobitnicima da znanje iskoriste na najbolji način za svoj osobni dobitak, kao i dobitak njihovih obitelji i društva u cjelini.

"Ovo je put kojim trebaju težiti svi naši učenici u Hrvatskoj. Znanje je nešto što vam nitko ne može oduzeti i jedino što nosite sa sobom. Kad ste izvrsni i završite sve škole onda vas nitko ne veže za jedno mjesto i možete odlaziti gdje god želite", istaknuo je ministar Fuchs.

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać rekla je da je Oskar znanja najglamuroznija nagrada za učenike, djecu i "one koji će stasati i za 10 do 15 godine nositi važne i odlučujuće uloge u hrvatskom društvu".

Istaknula je da iza ovoga Oskara stoje mentori učenika, škola koja stimulira te cijeli sustav te je ta nagrada slika svega što se radilo u jednoj školskoj godini.

"Budite ustrajni u onome što radite i uspjeh će sigurno biti zagarantiran", poručila je dobitnicima ravnateljica AZOO-a.

U ime Hrvatske zajednice županija župan Ličko-senjski Ernest Petry kazao je dobitnicima da su budućnost u koju i dalje treba ulagati.

Pročitajte i ovo Mladi se vraćaju strukovnim zanimanjima, ilustracija - 1 "Strukovne škole pokreću svijet" Najbolji učenici strukovnih i obrtničkih škola na jednom mjestu: "Ne želim ići van, sviđa mi se ovdje"

U šk. godini 2022./2023. organizirano 29 natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola i 9 smotri

Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji sa strukovnim društvima u školskoj godini 2022./2023. organizirala je 29 natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola i 9 smotri kao što su LiDraNo, Škola stvaralaštva Novigradsko proljeće, Smotra dječjih klapa i Smotra iz građanskog odgoja i obrazovanje te Smotra biosigurnosti-biozaštite.

Učenici su se natjecali iz svih školskih predmeta i predmetnih područja: jezično-umjetničkog područja, prirodoslovno-matematičkog, humanističkog, umjetničkog, tehničkog, zdravstvenog te ekološkog.

Pročitajte i ovo Andrija Miličević, mag. ing. BRAVO! Ima diplomu s FER-a i Medicine, a sada je osvojio zlatnu medalju na prestižnom natjecanju

Na natjecanju iz hrvatskoga jezika, primjerice, učenike se potiče na proučavanje hrvatskoga jezika, usavršavanje jezične komunikacije i pismenosti te na samostalno proučavanje jezikoslovne literature.

Na natjecanjima iz prirodoslovnih predmeta, kao što su natjecanje iz biologije, kemije, geografije i astronomije, učenici se potiču na usvajanje novih znanja i samostalni istraživački rad.

Sudjelovalo je gotovo 100.000 učenika, a pobjednici održanih natjecanja, najbolji učenici u svojoj generaciji dobili su Oskara znanja.

Oskar znanja dobili su i hrvatski učenici koji su postigli vrhunske rezultate na međunarodnim natjecanjima iz informatike, matematike, robotike, matematike, biologije, geografije, astronomije, debate.

Ove godine skulpturu Oskar znanja kreirali su i izradili djeca, mladi i djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene