Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Heroj iz 'vlaka smrti'

'Osjetio sam ubrzanje i to mi je bilo čudno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na splitskom groblju Lovrinac sutra se u 13 sati održava komemoracija za sve žrtve. U cijeloj zemlji, s obzirom da je dan žalosti neće biti zabavnih i sportskih događaja.

Žrtava u 'vlaku smrti' bi bilo i više da nije bilo i hrabrih ljudi koji su pomogli u spašavanju. Jedan od njih je i Drago Hossu koji je povukao kočnicu i spriječio da vlak završi u provaliji. I sam je jedva izvukao živu glavu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važni napredak Napravili levitirajući vlak koji vozi po običnoj pruzi: Moći će razviti brzinu do 200 kilometara na sat Prijava DORH-u zbog vlaka - 4 Poslana prijava DORH-u Adventski vlak koji nije vozio uznemirio duhove: "Sve je zamaskirano u proračunu"

Drago kao da je osjetio da se sprema zlo. Kad je čuo povike strojovođe, povukao je kočnicu i jureći vlak spasio od pada u provaliju.'Osjetio sam neko ubrzanje, bilo mi je čudno. I tada je strojovođa iskočio iz kabine i viknuo pomoćna, a ja sam je povukao', priča Drago.

Uz Dragu je u vlaku bila i njegova supruga Katica. Oboje leže u bolnici s teškim ozljedama, ali sretni su što su preživjeli. 'Pa jednostavno sam sretna, kad se sjetim onog ponora, dubokog oko 50 metara i više. Ma sigurna sam koliko nas je bilo u vagonu da ih je spasio, sigurna sam da ih je sve spasio', kaže Katica ponosna na pravodobnu reakciju svog supruga.

Većina preživjelih niti ne zna kako su katastrofu izbjegli upravo zahvaljujući Dragi. Franjo Martinović se izvukao - bez ogrebotine. 'Teško je opisati kako se čovjek osjeća. Osjećam se sretno što je tako prošlo jer sam gledao u smrt ispred sebe', kaže Franjo.

>> Sindikat strojovođa tvrdi da se na povjerenstvo vrši pritisak

>> 'Bio je sretan onaj tko je preživio'

Drago i Katica još uvijek su u šoku i oporavljaju se od teških ozljeda. Stravičnu nesreću pamtit će čitav život. Upravo ih je Dragina pribranost spasila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene