Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Maloljetne štićenice Doma u prostituciji

Osječki dužnosnici mušterije 15-godišnjih prostitutki?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maloljetne štićenice Doma za odgoj djece i mladeži iz Osijeka žrtve su organiziranog lanca maloljetničke prostitucije, a čije su mušterije poznate osobe iz osječkih političkih, pravosudnih i poduzetničkih krugova.

Novinaru Jutarnjeg lista četiri djevoke detaljno su opisale svoje traumatično iskustvo, svodnike, njihove automobile i mjesta na kojima su se prostiituirale. Među žrtvama nalazi se i djevojka koja je u prostituciju uvučena sa svega 15 godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija izgubila novac Prijavila krađu, a kada je policija pokucala na vrata imala je što za vidjeti: "Te noći sam se prepala" Ilustracija Policija istražuje slučaj Rus u Beogradu unajmio prostitutku: Večer za zabavu pretvorila se u noćnu moru

'Samo sam čekala da sve to što prije završi, a kad smo izašli iz sobe, svodnik koji me doveo upitao je mušteriju je li zadovoljna. On je rekao da nije potpuno, jer sam odbila analni seks. Tada me svodnik ošamario i rekao kako sam mogla više zaraditi da sam bila pametna. Za uslugu sam dobila kutiju Marlbora i 50 kuna', ispričala je štićenica koja je u studenome 2008. navršila 17 godina.

Djevojčica koja ima samo 15 godina ispričala je novinaru Jutarnjeg lista kako ih u prostituciju često vodi osoba čije je dijete također u Domu. Ispričala je kako od njih traži da se okupaju, našminkaju i lijepo obuku, pa dok one pružaju usluge, osoba sjedi u kafići i čeka da sve bude gotovo. Djevojčica je ispričala kako seksualne usluge pružaju bez kondoma, a sve su mušterije u pravilu starije od 40 godina.

Sve su spremne ispričati policiji

Jutarnji list posjeduje pisma četriju štićenica Doma  u kojima su opisale što im se događalo te u kojima navode kako su sve spremne ispričati policiji. Pismo su dale osobi čije je dijete također u Domu, nadajući se da im ona može pomoći. Jasminka Devčić, ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži, potvrdila je da su djevojčice uistinu štićenice Doma te je potvrdila i autentičnost rukopisa jedne od djevojaka. Devčić je istakla kako su postojale sumnje da se takvo što događa te da je o svemu obavijestila PU osječko-baranjsku.

Djevojčice su imale brojeve telefona od nekih mušterija jer su nekada same dogovarale sastanke. Znaju i brojeve registracijskih oznaka automobila klijenata te kombija cigla boje kojim ih voze njihovi svodnici. Najšeće su usluge pružale u prostorijama jednog osječkog sportskog kluba u kojima postoji nekoliko soba za prostituciju te u stanovima u Strossmayerovoj ulici, dva stana u Drinskoj i jedan u Vukovarskoj ulici.

Zovu ih domobranke

Djevojke tvrde da su među njihovim klijenitma dvojica visokopozicioniranih političara od kojih je jedan u upravi velike državen tvrtke, adrugi visoki dužnosnik jednog ministarstva. Spominju i poznatog osječkog odvjetnika, osobe iz svijeta sporta, jednog srednjoškolskog profesora i poduzetnika iz uprave važne osječke tvrtke.

'Posprdno nas zovu domobranke, zato što živimo u Domu', ispričala je jedna od štićenica te dodala kako im svodnici za novac koji zarade prostitucijom nude i drogu. Jedna bivša štićenica doma, koja je ranije uvučena u lanac maloljetničke prostitucije, danas radi u bordelu na zagrebačkoj Trešnjevci. Druga maloljetnica rodila je i ne zna tko je otac njezina djeteta. Treća je navodno u prvom tromjesečju trudnoće i prebačena je u odgojni dom u Bedekovčini. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene