Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osječki HSLS pokrenuo postupak isključenja Zlatka Kramarića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik osječkog ogranka HSLS-a Zlatko Benašić izjavio je kako je njihov izvršni odbor jednoglasno odlučio pokrenuti inicijativu za isključenje iz stranke zamjenika predsjednice HSLS-a Zlatka Kramarića.

Benašić je takvu inicijativu obrazložio teškim kršenjem članskih obveza te naveo nekoliko razloga, među kojima taj da je Kramarić 'ucjenjujući stranku i ogranak inzistiranjem na prvom mjestu liste za 4. izbornu jedinicu, ozbiljno narušio i uzurpirao svoje ovlasti, te naštetio stranci i remetio odnose između koalicijskih partnera'. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poboljšanje odnosa Kramarić preuzeo dužnost veleposlanika RH na Kosovu Slika nije dostupna Novi posao ga veseli Kramarić od ponedjeljka veleposlanik RH na Kosovu

Predsjednik osječkog ogranka tvrdi kako je Kramarić svojim medijskim istupima, u kojima je odluke ogranka nazivao borbom za fotelje, nanio neprocjenjivu štetu osječkom ogranku i HSLS-u u cjelini, da na sjednicama osječkog Gradskog vijeća 14. i 30. rujna nije poštovao zaključke vodstva ogranka i kluba vijećnika, kao ni zaključke izbornog stožera 4. izborne jedinice.

'Na dva sastanka ogranka HSLS-a Kramarić je ustvrdio kako u osječkom Gradskom vijeću ne može glasovati sukladno zaključcima njegovog izvršnog odbora, jer očekuje potpis premijera Ive Sanadera za veleposlaničko mjesto u Beogradu, čime je pretpostavio osobne interese interesima ogranka i naštetio interesima stranke, ali i građana Osijeka', izjavio je Benašić.

Optužio je Kramarića da je predsjedništvu HSLS-a nekorektno i neprecizno prenosio informacije o zbivanjima u osječkom ogranku, koje su, drži on, utjecale na donošenje nekih zaključaka predsjedništva.

'Da je Kramarić u predsjedništvu HSLS-a, umjesto svojih parcijalnih, branio interese ogranka, vjerojatno se puno toga ne bi dogodilo', dodao je Benašić.

Kazao je kako o toj inicijativi najprije odlučuje statutarna komisija Županijske organizacije HSLS-a, uz prethodno mišljenje predsjedništva stranke, koje će, kako tvrdi, danas biti obaviješteno o ovoj inicijativi.

Benašić je istaknuo kako nema saznanja je li predsjedništvo HSLS-a uložilo žalbu na odluku županijske statutarne komisije koja je odbila prijedlog o njegovu isključenju iz HSLS-a.

Kramarić je postupak vodstva osječkog ogranka ocijenio 'sumrakom liberalizma' i potezom ljudi 'koji politiku shvaćaju na vrlo prizeman način'.

'Oni reagiraju jer su sami sobom nezadovoljni, što nisu uspjeli realizirati svoju nemoguću misiju, a 25. studenoga imat će priliku provjeriti svoj rejting kod građana', izjavio je Kramarić.

Odbacio je tvrdnje kako je svoje osobne interese pretpostavio
interesima HSLS-a, ustvrdivši da nije prekršio ni jednu statutarnu obvezu stranke.

Kramarić je potvrdio da će od središnjice HSLS-a zatražiti da se konačno raščiste odnosi u osječkom HSLS-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene