Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić postupno se oporavlja od kardiokirurške operacije izvedene 18. travnja u Zagrebu, a uskoro ga očekuje rehabilitacija u jednom od specijaliziranih centara, izvijestili su u utorak iz osječke Gradske uprave.

Galerija


Nakon prvobitne hospitalizacije u osječkome KBC-u, Vrkić je upućen na kardiokirurški zahvat u KBC Zagreb, gdje su mu na Rebru ugrađene dvije premosnice.

Vezani članci Osijek/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Iako puževim korakom, slavonska metropola se oporavlja: Osijek ima razloga za slavlje, no još nije dosegao staru slavu Ivan Vrkić, gradonačelnik Osijeka (Foto: Dnevnik.hr) Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić pušten iz bolnice na kućnu njegu

U priopćenju za javnost Grada Osijeka navodi se kako je zahvat u cijelosti protekao uredno te da je "maligna prirodna progresija srčane bolesti uspješno korigirana".

Dodaje se kako je prvi dan poslije operacije Vrkić imao "blaži moždani udar zbog difuzne, multiorganske vaskulopatije u sklopu osnovne bolesti".

Njegovo trenutačno stanje je "u znatnom poboljšanju, kognitivne funkcije su mu uredne, motorički se oporavlja i počeo se mobilizirati". Uskoro ga očekuje rehabilitacija u jednom od specijaliziranih centara, navodi se u priopćenju. (Hina)

Ministar Lovro Kuščević za Dnevnik Nove TV: "Ne želimo izbjegavati referendum, to može biti dobar korektiv nekoj politici"