Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skup radnika

Osječka pivovara: Ne igrajte se sudbinama radnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici osječke Pivovare d.d., okupljeni u Hrvatskoj udruzi sindikata (HUS), koji štrajkaju od 24. veljače, na današnjem su skupu pozvali većinskog vlasnika i direktora Ivana Komaka da se ne igra sa sudbinama radnika i njivih obitelji te potpiše sporazum koji će omogućiti prekid štrajka.

Radnici, okupljeni u HUS-u, kao većinskom sindikatu, započeli su štrajk nakon neuspjelog kolektivnog pregovaranja i mirenja s Upravom, koja je potpisala kolektivni ugovor, s manjinskim sindikatom PPDIV-a. Voditelj županijskog Ureda HUS-a Bruno Horvat kazao je kako je Komak načelno pristao potpisati sporazum, ali je tražio dodatne konzultacije s odvjetnicima. Horvat smatra kako Uprava očekuje da će osječki Županijski sud pozitivno riješiti tužbu Uprave zbog navodnog nezakonitog štrajka, iako su, kako tvrdi, ispoštovane sve zakonske odredbe o načinu organiziranja takve akcije.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Odsad pijem vino" VIDEO Pivovara otvorila istragu zbog šokantnog videa: Radnik se popeo na kontejner, nitko nije mogao vjerovati što je onda napravio Slika nije dostupna Zabranio pristup HUP-u Vlasnik Osječke pivovare u sukobu s radnicima

Nedavnu Komakovu izjavu da se ne radi o štrajku nego o 'balvan-revoluciji', Horvat je ocijenio uvredljivom za radnike, među kojima ima i dosta branitelja. Odbacio je i Komakovu tvrdnju da je 'Pivovara' zbog štrajka već pretrpjela štetu od 5 milijuna kuna, ustvrdivši kako su od većinskog vlasnika zaprimili dopis u kojem predlaže pokretanje proizvodnje, kako se tvrtki ne bi pričinila šteta, budući da je do sada nije bilo.

Radnicima se obratio osječki dogradonačelnik Ivan Vrdoljak, kojega je kao posrednika u pregovorima imenovalo gradsko Gospodarsko-socijalno vijeće (GSV), kazavši kako vjeruje da će se početkom idućega tjedna napokon postići dogovor, kojim će radnici zadržati svoja dosadašnja prava iz kolektivnog ugovora, te prekinuti štrajk. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene