Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osječka kina ponovno rade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici osječkih Kinematografa danas su prekinuli 15-dnevni štrajk te su dva osječka kina, 'Europa' i 'Urania', ponovno počela raditi.

Prema riječima predsjednice Uprave Kinematografa Valerije Vuković 'posudbom od sto tisuća kuna isplaćene su danas dvije i pol zaostale plaće pa je štrajk obustavljen'. Dodala je kako im je novac posudila Milica Guštin, direktorica tvrtke 'Junior film', te im je odblokiran račun koji je zbog duga banci bio blokiran.

Pročitajte i ovo Donald Trump - 4 Anti NATO retorika Donald Trump je napravio uslugu Europi Donald Trump Učinio uslugu? Što Trumpova šokantna izjava znači za Europu: "Sjetite se kako su se nosili s raspadom Jugoslavije 1990-ih"

Zagrebačka obitelj Guštin inače je većinski vlasnik Kinematografa s 50,06 posto dionica, podsjetila je Valerija Vuković.

Sljedeća zaostala plaća bit će isplaćena do 1. prosinca, a 'novac za tu plaću moramo zaraditi prikazivanjem filmova', istaknula je, dodavši kako se nadaju da će naći i neke sponzore ne bi li prevladali nagomilane teškoće.

Izrazila je uvjerenje da će repertoar privući velik broj gledatelja
jer, kako je rekla, 'distributeri nam proteklih mjeseci i nisu
osiguravali kvalitetne filmove'. Očekuje se prikazivanje 'Borata' te više novijih filmova, poput 'James Bonda', a 'deblokada' večeras počinje filmom 'Vrag nosi Pradu'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene