Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djelatnici osječkih Kinematografa danas su prekinuli 15-dnevni štrajk te su dva osječka kina, 'Europa' i 'Urania', ponovno počela raditi.


Prema riječima predsjednice Uprave Kinematografa Valerije Vuković 'posudbom od sto tisuća kuna isplaćene su danas dvije i pol zaostale plaće pa je štrajk obustavljen'. Dodala je kako im je novac posudila Milica Guštin, direktorica tvrtke 'Junior film', te im je odblokiran račun koji je zbog duga banci bio blokiran.

Vezani članci Europski sud za ljudska prava, ilustracija Hrvatska u Strasbourgu izgubila tri slučaja zbog povrede prava na pošteno suđenje Koronavirus Treći val pandemije poharao Europu: U većini zemalja stroge mjere do daljnjeg na snazi, neke oborile crne rekorde

Zagrebačka obitelj Guštin inače je većinski vlasnik Kinematografa s 50,06 posto dionica, podsjetila je Valerija Vuković.

Sljedeća zaostala plaća bit će isplaćena do 1. prosinca, a 'novac za tu plaću moramo zaraditi prikazivanjem filmova', istaknula je, dodavši kako se nadaju da će naći i neke sponzore ne bi li prevladali nagomilane teškoće.

Izrazila je uvjerenje da će repertoar privući velik broj gledatelja
jer, kako je rekla, 'distributeri nam proteklih mjeseci i nisu
osiguravali kvalitetne filmove'. Očekuje se prikazivanje 'Borata' te više novijih filmova, poput 'James Bonda', a 'deblokada' večeras počinje filmom 'Vrag nosi Pradu'.