Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani reagirali

Osječani u šoku: 'Hitna je otišla, ali je tijelo pokojnika još satima bilo na ulici'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'U slučaju da vam se dogodi da umrete na ulici, situacija je dosta komplicirana', komentirali su iz osječkog Ukopa nakon što je tijelo jednog čovjeka satima ležalo na pločniku prekriveno plahtom.

Prije nekoliko dana u osječkoj Gajevoj ulici jedan građanin se srušio i iznenada preminuo. Po dolasku hitne osoblje je samo moglo ustanoviti smrt nakon čega su napustili mjesto događaja, a pokojnik je ostao na pločniku više od dva sata!

Pročitajte i ovo Ilustracija nesreća u Umagu Muškarac električnim biciklom sletio s ceste i zabio se u drvo: Preminuo u vozilu hitne Ilustracija ne zna se uzrok Drama na letu za Frankfurt: 70 putnika odjednom je počelo povraćati!

Upravo to uznemirilo je brojne Osječane koji su svemu svjedočili sa terase jednog ugostiteljskog objekta i upravo iz tog razloga su kontaktirali Glas Slavonije.

>> Pokojnik se 'kuhao' u mrtvačnici na +40 jer radnik komunalnog nije dobio plaću!

'Nije problem u Hitnoj, liječnici su brzo došli, nego nas je sve skupa začudilo da je tijelo nakon odlaska liječničke ekipe ostalo dva sata i petnaest minuta, onako nedovoljno prekriveno, s rukama izvan plahte. I ja sam bolesnik kojeg bi mogla zadesiti ista sudba, pa mi nije svejedno da skončam i ostanem ležati kao pas na ulici. To stvarno nema smisla', izjavio je jedan Osječanin za Glas Slavonije.

Naime, ako čovjek premine prirodnom smrću, djelatnici Hitne pomoći nisu dužni zadržati se na mjestu događaja već dolazi mrtvozornik koji utvrđuje vrijeme i mjesto smrti, a nakon toga se pozivaju tvrtke poput osječkog Ukopa.

'U slučaju da vam se dogodi da umrete na ulici, situacija je dosta komplicirana. Naime, najprije će vjerojatno doći Hitna pomoć, koja će samo utvrditi smrt, ali Hitna pomoć ne vozi mrtva tijela, pa će tako ovaj tim otići i pokojnika prepustiti mrtvozorniku. U slučaju da je riječ o sumnjivoj smrti u cijelu priču još će se umiješati i policija, koja mora obaviti očevid, a tek nakon toga mrtvozornik daje potvrdu smrti, te se tek tada poziva naša tvrtka. U ovom konkretnom slučaju naš je tim pozvan tek oko 12.30 sati, te smo mi smo došli za nekoliko minuta, no ne znamo koliko je pokojnik prije toga ležao na ulici. Jasno nam je da je dio prolaznika možda bio zgrožen činjenicom što leš leži nekoliko sati na ulici, no ljudi umiru svakog dana i to na najrazličitijim mjestima, pa bi morali biti spremni i na ovakve situacije', izjavili su iz osječkog Ukopa.

No, zabrinuti Osječani i dalje se pitaju koliko suosjećanja i digniteta prema preminulima imaju ustanove jer je tijelo nesretnog muškarca stajalo na pločniku satima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene