Osijek je dobio 12 novih niskopodnih gradskih autobusa. Na osječkom trgu Ante Starčevića održana je svečana primopredaja, građani su imali priliku i sudjelovati u besplatnoj probnoj vožnji.

Galerija


Ukupna vrijednost novih autobusa je 20 milijuna kuna, od čega je iz europskih fondova financiran iznos od 18 milijuna kuna. Nabava novih autobusa dio je projekta modernizacije i razvoja javnoga gradskog prijevoza, vrijedan 100 milijuna eura.

Vezani članci Zvonko Vekić i Darko Krušlin Počeo postupak osječkim sucima koji su se družili s Mamićem, odvjetnik Darka Krušlina: "S jedne strane imate suca, s druge čovjeka u bijegu koji truje medijski prostor" Lokalni izbori, ilustracija Hrvatska izlazi na birališta: Bitka za čelne pozicije na lokalnim izborima je počela

"Smanjujemo ukupne troškove i sređujemo i stabiliziramo naše gradsko poduzeće koji će vrlo brzo smanjivati subvencije iz proračuna, stajati na svoje noge", smatra Ivica Vrkić, osječki gradonačelnik.

"Novi autobusi znači osim što su niskopodni i najnovije generacije, znači motori imaju nižu emisiju štetnih plinovi takozvanih CO2 koji utječu na okoliš, znači puno puno niža emisija, znači zdravija okolina", dodao je direktor Gradskog prijevoza putnika Osijek, Mario Šapina.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr