Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Održana svečana primopredaja

Osječani isprobali 12 novih niskopodnih gradskih autobusa vrijednih 20 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osijek je dobio 12 novih niskopodnih gradskih autobusa. Na osječkom trgu Ante Starčevića održana je svečana primopredaja, građani su imali priliku i sudjelovati u besplatnoj probnoj vožnji.

Ukupna vrijednost novih autobusa je 20 milijuna kuna, od čega je iz europskih fondova financiran iznos od 18 milijuna kuna. Nabava novih autobusa dio je projekta modernizacije i razvoja javnoga gradskog prijevoza, vrijedan 100 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti"

"Smanjujemo ukupne troškove i sređujemo i stabiliziramo naše gradsko poduzeće koji će vrlo brzo smanjivati subvencije iz proračuna, stajati na svoje noge", smatra Ivica Vrkić, osječki gradonačelnik.

"Novi autobusi znači osim što su niskopodni i najnovije generacije, znači motori imaju nižu emisiju štetnih plinovi takozvanih CO2 koji utječu na okoliš, znači puno puno niža emisija, znači zdravija okolina", dodao je direktor Gradskog prijevoza putnika Osijek, Mario Šapina.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene