Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osim Vuke zagađena i rijeka Tomašica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dalje je na snazi prvi (najniži) stupanj ugroženosti voda vodotoka rijeke Vuke cijelom dužinom dionice kroz Vukovarsko-srijemsku županiju, izvijestio je jutros Državni centar 112.

Vodopravni inspektor Vukovarsko-srijemske županije Branimir Džanko potvrdio je jučer Hini kako su uzrok zagađenja rijeke Vuke fekalije iz gnojnica s farmi i septičkih jama, koje su neodgovorni pojedinci ispustili u gornji tok Vuke, na području Osiječko-baranjske županije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ruže za sve žrtve Vukovara 'Ne želimo 'svoje' i 'njihove' kafiće, nego budućnost' Slika nije dostupna Povišen vodostaj Novi pomor ribe u Vuki: Uginule zbog nedostatka kisika

Onečišćenje je prouzročilo znatna uginuća ribe.

Uzorci vode uzeti su na analizu, a županijski vodopravni inspektor te djelatnici Hrvatskih voda i Zavoda za javno zdravstvo, prate stanje na terenu.

Prema prvim pokazateljima u vodi nisu nađeni tragovi kisika, što ukazuje na loše hidrološko stanje u Vuki, koje je, uz onečišćenje vode, pridonijelo pomoru ribe.

Državni centar 112 jutros je izvijestio i o zagađenju rijeke Tomašice na području Garešnice, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji,

Dojava o zagađenju rijeke Tomašice, u mjestu Tomašica uputili su jučer popodne građani koji su primijetili zagađenje, a kako se pretpostavlja riječ je o fekalijama.

Prema procjeni zagađenje se proteže od Hercegovca do ušća u rijeku Ilovu, u duljini od oko 7 kilometara.

Županijski centar 112 Bjelovar o zagađenju je izvijestio predstavnike Hrvatske vode sliv Ilova-Pakra, županijskog vodopravnog inspektora, inspekciju zaštite okoliša, te policiju u Garešnici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene