Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Biogradu je večeras završeno 59. Svjetsko natjecanje u oranju koje je okupilo 61 natjecatelja iz 31 države, a prvo mjesto u kategoriji plugova 'ravnjaka' osvojio je Andrew Mitchell Jnr. iz Škotske, dok je u kategoriji plugova 'premetnjaka' prvi Yves Thievon iz Francuske.


Pobjednici u obje kategorije, uz pehar i zlatnu medalju, osvojili su i traktor tvrtke Same Deutz - Fahr Žetelice d.o.o. iz Županje. Dodjela traktora novost je u ovom natjecanju budući da su do sada pobjednicima dodjeljivana priznanja, simbolično nazvana 'zlatni plug'.

Hrvatsku su zastupali Tomislav Kuharić iz Krapinsko-zagorske županije koji je u kategoriji 'premetnjaka' osvojio 8. mjesto, i Mario Spudić iz Karlovačke županije koji se u kategoriji 'ravnjaka' plasirao na 12. mjesto. Izrazili su zadovoljstvo osvojenim pozicijama napominjući kako je to najbolji uspjeh hrvatske reprezentacije od 2005. godine, otkako sudjeluje na Svjetskom natjecanju u oranju.

Vezani članci Liječnici, ilustracija - 4 Objavljen popis najboljih doktora i doktorica u Hrvatskoj, provjerite je li na njemu i vaš liječnik Euri Hrvatski start up na natjecanju u Bruxellesu dobio 50.000 eura: Cilj je nositi održivu modu i kupovati što manje

>> Počelo svjetsko prvenstvo u oranju!

Veliku atrakciju među publikom izazvalo je danas održano Prvo državno natjecanje u oranju konjskom zapregom, na kojem je sudjelovalo devet zaprega iz pet županija. Prvo mjesto osvojila je Bjelovarsko-bilogorska županija, drugo Krapinsko-zagorska, a treće Splitsko-dalmatinska županija.

Natjecanje je održano u organizaciji Svjetske oračke organizacije (WPO), Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača. Domaćin 60. Svjetskog natjecanja u oranju iduće godine bit će Kanada. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook