Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Podignuta je optužnica protiv 46-godišnjaka koji je prodavao lažno ulje od kanabisa.


Zbog prijevare u kojoj je oštećenima - bližnjima oboljelih od raka nudio pomoć u liječenju i prodao im lažno ulje od kanabisa, osječko Općinsko državno odvjetništvo (ODO) podignulo je optužnicu protiv 46-godišnjeg okrivljenika, izvijestilo je u ponedjeljak to odvjetništvo.

Vezani članci Policija, ilustracija Nazvao ju je lažni bankar i poslao joj lažnog policajca. Predala mu je omotnicu s 30.000 eura Slovenska policija, ilustracija Slovenka optužena da si je odrezala šaku zbog novca od osiguranja. Sve je dogovorila s dečkom i njegovim roditeljima?

Muškarca se se tereti da je od lipnja 2013. do travnja 2014. u Osijeku, Kaštel Novom i Novoj Vesi Petrijanečkoj na jednoj internetskoj stranici objavio više članaka o tome da ulje kanabisa pomaže u liječenju raka i navodna svjedočanstva osoba koje su se uz pomoć tog ulja izliječile te da je oglasio prodaju tog ulja iako ga nije imao.

Nakon što su ga kontaktirali 30-godišnjak čiji otac boluje od raka pluća i 60-godišnjak čija žena boluje od karcinoma maternice, vjerujući da će im prodati ulje kanabisa, okrivljenik se s njima dogovorio te im je prodao bočice s biljnim uljem bez tragova THC-a. Tereti ga se da je 30-godišnjaka oštetio za 4200 eura, a 60-godišnjaka za 11.600 kuna.  (Hina)