Avioni zaprašivali protiv komaraca (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Avioni zaprašivali protiv komaraca (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Prvi službeni rezultati zaprašivanja komaraca iz zraka na području Osječko-baranjske županije pokazuju da je uništeno 96 posto komaraca, izvijestili su u petak iz Osječko-baranjske županije i županijskoga Zavoda za javno zdravstvo.


U priopćenju za javnost navodi se kako su, nakon prvog zaprašivanja iz zrakoplova na području općine Bilja 26. lipnja, djelatnici županijskoga Zavoda za javno zdravstvo utvrdili su da je idućeg dana broj jedinki komaraca drastično smanjen.

Vezani članci Komarac pije krv (Foto: Dnevnik.hr) Invazija muha, komaraca i ostalih krvopija pogodila cijelu Hrvatsku: ''Udaraju ko blesavi, idu u oči, uši!'' KBC Osijek U Osijeku umrla i peta zaražena osoba, zabilježena tri nova slučaja zaraze

Tako je na mjernoj postaji Bilju prije tretmana utvrđeno 8769 jedinki u 12-satnom razdoblju, a nakon njega taj se broj smanjio na 307. Na mjernoj postaji Đavoljoj gredi broj jedinki komaraca smanjen je s 39.956 na 1540, što znači da je učinkovitost na oba mjesta 96 posto.

Iz županije su izvijestili kako se tretiranje komaraca zrakoplovom nastavlja večeras na rubnim dijelovima Osijeka i na području od osječke obilaznice, uključujući i vikendaško naselje Karašicu, a idućih dana na području Sarvaša, Bijelog Brda, Erduta, Dalja, gradova Belišća i Valpova te na području drugih općina. (Hina)