Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: Središnji predizborni skup koalicije HSS-HSLS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSS-a Josip Friščić u Osijeku je pozvao HDZ i SDP da se očituju o pitanju promjene poreznoga sustava koja će se, kako smatra, nakon izbora očitovati ukidanjem nulte stope PDV-a na neke proizvode.

Na središnjem predizbornom skupu koalicije HSS-HSLS za 4. izbornu jedinicu (Osječko-baranjska i Virovitičko-podravska županija) Friščić je ustvrdio da će, tko god nakon izbora bude bio premijer ili ministar financija, u prva tri mjeseca iduće godine morati predložiti promjenu poreznog sustava, jer je, kako tvrdi, "pregovaračima u Bruxellesu rečeno kako ne može biti nulte stope PDV-a".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osniva se Središnji državni portal

"To znači da na kruh, mlijeko, lijekove i niz drugih potrepština,
koje sada imaju nultu stopu, treba uvesti minimalno pet posto, pa pozivam gospodu iz HDZ-a i SDP-a da odgovore, hoće li iz toga puniti proračun, li će za toliko umanjiti porez na neke druge proizvode i potrepštine, kako bi standard ostao sačuvan", rekao je Friščić.

Dodao je kako HSS želi reformirati porezni sustav tako da minimalno 20 posto svih poreznih prihoda ostane jedinicama lokalne uprave i samouprave.

Ocjenivši kako je desetak dana predizborne kampanje potrošeno na raspravu o vjeronauku u školama, umjesto o reformi poljoprivrede Friščić je pozvao birače da iziđu na izbore te promisle u kojem će smjeru, temeljem njihovih glasova, ići Hrvatska iduće četiri godine.

Nositelj koalicijske liste u ovoj izbornoj jedinici Željko Pecek
(HSS) kazao je kako Hrvatska, stiješnjena između lijevih i desnih opcija, ima i treći put te da bi se, kada toga puta ne bi bilo, nastavila sadašnja politika vanjskog zaduživanja zemlje i veće potrošnje od proizvodnje.

Nositelj koalicijske liste na prijevremenim osječkim izborima Zlatko Benašić (HSLS) pozvao je građane da u što većem broju iziđu na izbore te izaberu gradsku vlast po svojoj mjeri, kazavši kako će se ova koalicija zauzimati za ravnomjeran razvoja svih dijelova grada.

Iako je bila najavljena na skupu se nije pojavila predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić, a na novinarski upit Benašić je izjavio kako pretpostavlja da Adlešić "zbog velikih obveza koje ima nije uspjela stići do Osijeka".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene