Arhivska fotografija (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL)
Arhivska fotografija (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL) Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Prilikom čišćenja podruma obiteljske kuće 68-godišnja Osječanka u četvrtak je pronašla više od tri kilograma eksploziva, izvijestila je u petak osječko-baranjska Policijska uprava.


Pri čišćenju podruma obiteljske kuće u Osijeku 68-godišnjakinja je pronašla više od dva kilograma plastičnog eksploziva "PEP 500" te više od jednog i pol kilograma "NT" eksploziva. Na mjesto pronalaska došao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je preuzeo eksploziv.

Vezani članci Biračka mjesta u Hrvatskoj Na predsjedničke izbore do sada je izašlo 191.000 građana više! Pogledajte kakva je izlaznost po gradovima i županijama Slika nije dostupna STANARI U STRAHU Vlasnica stana krenula očistiti podrum - imala je što za vidjeti

U policiji podsjećaju građane da je još uvijek u tijeku akcija "Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza" te da se, prema Zakonu o oružju, oružje može uvijek predati policiji, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Građane također pozivaju da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjena ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. (Hina)