Arhivska fotografija (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL)
Arhivska fotografija (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL)

Prilikom čišćenja podruma obiteljske kuće 68-godišnja Osječanka u četvrtak je pronašla više od tri kilograma eksploziva, izvijestila je u petak osječko-baranjska Policijska uprava.


Pri čišćenju podruma obiteljske kuće u Osijeku 68-godišnjakinja je pronašla više od dva kilograma plastičnog eksploziva "PEP 500" te više od jednog i pol kilograma "NT" eksploziva. Na mjesto pronalaska došao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je preuzeo eksploziv.

Vezani članci Bista Josipa Broza Tita (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Preselila je njegovu bistu, ali...: Na istom se mjestu našli Tuđman, Tito i Grabar-Kitarović. A nije vic Državni vrh u Osijeku (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Državni vrh u Osijeku na završnici Dana hrvatskog turizma i dodjeli nagrada

U policiji podsjećaju građane da je još uvijek u tijeku akcija "Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza" te da se, prema Zakonu o oružju, oružje može uvijek predati policiji, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Građane također pozivaju da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjena ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. (Hina)