Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Direktori osječkog Vemila danas su oko 11 sati zaključali vrata centra jer radnici zbog neisplaćenih plaća za kolovoz, rujan i listopad ne žele napustiti prostorije trgovine. Reagirala je i policija.


Radnicima osječkog Vemila poslodavci puna tri mjeseca nisu isplatili plaću. Vjerojatno iz straha da bi radnici mogli uzeti robu i novac od utrška kao bi se naplatili oko 11 sati vrata centra zaključalo je dvoje regionalnih direktora tvrtke. Nešto kasnije stigla je i policija.

Vezani članci Hrvoje Bujas "Pozivamo sve na pritisak na vladajuće": Glas poduzetnika traži podršku svih udruga i sindikata Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, i Dalibor Špadina Sindikati traže veće plaće, poslodavci nude povećanje, ali ipak ima problema: "Neprihvatljivo nam je da se dira u doprinose za mirovinsko i zdravstveno"

Radnici su okupljenim novinarima su kazali kako su oni ti koji ne žele otići dok im se ne da izvanredni otkaz kao tehnološkom višku. Tako bi naime, imali pravo na naknadu od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Poručili su kako će ostati u centru dok ne bude gotova inventura.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju