Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Direktori osječkog Vemila danas su oko 11 sati zaključali vrata centra jer radnici zbog neisplaćenih plaća za kolovoz, rujan i listopad ne žele napustiti prostorije trgovine. Reagirala je i policija.


Radnicima osječkog Vemila poslodavci puna tri mjeseca nisu isplatili plaću. Vjerojatno iz straha da bi radnici mogli uzeti robu i novac od utrška kao bi se naplatili oko 11 sati vrata centra zaključalo je dvoje regionalnih direktora tvrtke. Nešto kasnije stigla je i policija.

Vezani članci Konferencija nakon izvanredne sjednice Iz HURA-e od Vlade traže snažnije mjere za očuvanje radnih mjesta i ublažavanje udara na realni sektor Miroslav Škoro Škoro: "Hvala svima koji su podržali moj prijedlog o minimalcu za zastupnike, Vladu i ostale dužnosnike"

Radnici su okupljenim novinarima su kazali kako su oni ti koji ne žele otići dok im se ne da izvanredni otkaz kao tehnološkom višku. Tako bi naime, imali pravo na naknadu od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Poručili su kako će ostati u centru dok ne bude gotova inventura.