Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: Optužnica protiv višeg inspektora Ministarstva poljoprivrede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je na osječkome Županijskom sudu podignuo optužnicu protiv višega poljoprivrednog inspektora Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva 58-godišnjega M.B. zbog zloporabe položaja i ovlasti te protiv voditelja pododsjeka za gospodarstvo, imovinsko-pravne oslove i graditeljstvo iz Ureda državne uprave jedne županije 57-godišnjega M.R. zbog zloporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja isprava.

Optužnica je podignuta i protiv poljoprivrednog proizvođača 53-godišnjega J.V. zbog pomaganja u zloporabi položaja i ovlasti, kojom je pribavljena protupravna imovinska korist oko 175.000 kuna, izvijestio je USKOK na internetskim stranicama.

Pročitajte i ovo Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku

Optužnica tereti prvookrivljenoga M.B. i trećeookrivljenoga J.V. da su se godine 2003. i 2004. u Orahovici dogovorili o pribavljanju protupravne imovinske koristi tako da je M.B., kao viši poljoprivredni inspektor Ministarstva poljoprivrede zadužen za nadzor poljoprivrednih proizvođača, dogovorio s poljoprivrednikom J.V. da u zahtjeve za dodjelu poticaja za poljoprivrednu proizvodnju upiše i zemljišne parcele koje ne obrađuje i koje nema u vlasništvu ili zakupu.

Radi toga je M.B. dao oznake i brojeve parcela J.V. kako bi popunio zahtjeve, a zatim ih ispunjene predao drugookrivljenome M.R., voditelju pododsjeka za gospodarstvo, imovinsko-pravne poslove i graditeljstvo Ureda državne uprave, kojega se tereti da je, znajući za netočno upisane podatke i nedostatnu dokumentaciju, omogućio unos tih podataka u računalni program Ministarstva poljoprivrede.

Na temelju takve dokumentacije, Sektor za tržišnu potporu Ministarstva isplatio je okrivljenome J.V. poticajna sredstva za
parcele koje zapravo nije obrađivao, a dobiveni novac, oko 175.000 kuna, okrivljeni J.V. je, u skladu s dogovorom, predao okrivljenome M.B. 

Osumnjičenici M.B. i M.R. su u pritvoru i protiv njih je u optužnici predloženo produljenje pritvora te izricanje sigurnosne mjere zabrane obavljanja zvanja, djelatnosti i dužnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene