Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Međunarodni je dan djece oboljele od malignih bolesti. U Osijeku je udruga 'Moje dijete' organizirala humanitarnu akciju.


Tramvajem su obišli cijeli grad i građanima dijelili letke kako bi ih pobliže upoznali sa svojim radom. Akciji su se pridružili i oni najmlađi, kao i osječka Liga protiv raka. Obitelji oboljele djece upozoravaju kako im je najveći problem što u Osijeku nema dječjeg odjela za onkologiju, pa su primorani putovati u Zagreb na liječenje. 

Vezani članci Bolnica (Foto: Getty Images) Godišnje se može izbjeći 570.000 smrti u EU-u: U Hrvatskoj udio ''nepotrebnih smrti'' veći od prosjeka Ilustracija (Foto: Thinkstock) Znate li koja ste krvna grupa? Doznajte kojim bolestima i karakternim osobinama ste podložniji

'Ono s čime se Udruga može pohvaliti jest da je od zagrebačkog Gradskog poglavarstva od 1. siječnja 2008. godine na korištenje dobila četverosoban stan u Brestju, koji koriste svi naši članovi čije se dijete liječi u zagrebačkim klinikama', rekla je Sonja Lacković, dopredsjednica Udruge Moje dijete.