Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele smanjiti cijenu

Osijek: Nema besplatnog prijevoza za 500 prigradskih srednjoškolaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za oko 500 djece koja iz prigradskih mjesta putuju u srednju školu u Osijek nema besplatnog prijevoza.

Gradski prijevoz Osijek cijenu svoje karte ne želi smanjiti za 75 posto jer nemaju jamstvo države da će im u tom postotku sufinancirati kartu. U ministarstvu obrazovanja tvrde da je detalje oko prodaje karata s prijevoznicima trebala dogovoriti županija. No, u županiji odgovaraju da je to nemoguće provesti.

Dodaju da većina prijevoznika za sada prevozi djecu jeftinije bez ikakvog jamstva da će im država refundirati 75 posto cijene karte.'Ovaj projekt nije postavljen od samog početka na valjane osnove', kazala je Ksenija Zbožil iz upravnog odjela za prosvjetu Osječko-baranjske županije.

>> H. Kostajnica: Ispisali djecu iz škole jer nemaju novca za učeničku kartu!

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti"

'Dobili smo uputu da ćemo dobiti 75 posto, dobili smo način kako da to prodamo da bismo dobili 75 posto, ali tako trgovačka društva ne mogu poslovati. To je kao da vam netko kaže da će stvarno gledati vašu televiziju i da će stvarno kupiti novine, ali da sad nema novaca pa obeća da će kupiti idući mjesec',kazao je Igor Medić, direktor GPP-a Osijek.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene