Obavijesti Video Pretražite Navigacija

"Osijek Koteks" počeo gradnju novog osječkog autobusnog kolodvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječka građevna tvrtka "Osijek-Koteks" počela je danas graditi nov osječki autobusni kolodvor i stambeno-poslovni kompleks u središtu Osijeka, dva važna projekta vrijedna oko 53 milijuna eura, izvijestila je danas Uprava tog poduzeća.

Predsjednik Uprave Drago Tadić kazao je na današnjem predstavljanju tih projekata kako se novi autobusni kolodvor gradi po modelu javno-privatnog partnerstva s gradom Osijekom. Grad ustupa zemljište, a "Osijek-Koteks" će izgraditi kolodvor s popratnim sadržajima, ubirati prihode i održavati ga te ga nakon isteka koncesijskog ugovora od 30 godina, u dobru stanju, vratiti gradu ako se ne postigne dogovor o produljenju ugovora.

Pročitajte i ovo Kolodvor u Rijeci - 1 Radovi vrijedni 70 milijuna eura Počinje izgradnja novog autobusnog kolodvora u Rijeci, otkriveni detalji Gradnja u Dubrovniku Inspekcija potvrdila nepravilnosti na gradilištu bivšeg kapetana Vatrenih : On poručio da će platiti kaznu, zna se i kolika će biti

Prva faza, koja uključuje izgradnju kolodvorske zgrade, perona i podzemne garaže, trebala bi biti dovršena do kraja veljače iduće godine, a kompleks do kraja travnja 2010., kad se očekuje završetak druge faze, koja uključuje izgradnju hotela s 42 sobe.

Ukupna vrijednost te investicije procjenjuje se na 24 milijuna eura i tvrtka će je financirati uglavnom zajmom te, u manjem dijelu, s vlastitim novcem, kazao je Tadić.

U Upravi ističu kako danas u središtu Osijeka počinje gradnja stambeno-poslovnog kompleksa "Kappa" s 22.560 četvornih metara, u kojem će se, osim poslovnih prostora i parkirališta, nalaziti 27 stanova. Vrijednost mu je oko 29 milijuna eura, a završetak se očekuje do ožujka 2010.

Tadić je napomenuo kako će tvrtka u iduće dvije godine u različite projekte u gradu uložiti oko 70 milijuna eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene