Ilustracija (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL) Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Grad Osijek je izdao upozorenje građanima zbog povećane koncentracije prizemnog ozona.


Iz ureda gradonačelnika Osijeka uputili su upozorenje građanima koje pozivaju da ostanu u zatvorenom prostoru između 10 i 19 sati.

Vezani članci Industrijski gigant u Osijeku - 5 Dnevnik Nove TV prvi donosi detalje velikog posla koji je pred realizacijom: Američki gigant investirat će u Slavoniju, tražit će 4500 radnika Srne u Osijeku - 2 Zapadni dio Osijeka nastanili nesvakidašnji gosti: Lovci upozoravaju na opasnost, građani oduševljeni - "Uživam gledajući ih svaki dan"

"Sukladno informaciji koju smo dobili od Centra 112 i zamolbi da obavijestimo javnost, upozoravamo građane da se zbog visokih koncentracija prizemnog ozona ne preporuča boravak ni fizička aktivnost na otvorenom prostoru u vijeme najveće osunčanosti, dakle između 10-19 sati", stoji, između ostalog, u upozorenju.

Građane pozivaju da se sklone sa sunca i da ostanu u zatvorenom prostoru. "Posebna preporuka vrijedi za malu djecu, starije osobe, kronične bolesnike i trudnice, osobe slabog zdravlja i osjetljve osobe", kaže se u priopćenju.

Pretjerano nakupljanje ozona u donjim slojevima atmosfere predstavlja opasnost za ljudsko zdravlje na način da izaziva glavobolju, iritira očnu sluznicu, grlo, nos i dišne puteve.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju