Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi projekt MUP-a

Lažni radari: Grad pun 'ćoravih' kutija, samo iz nekih vreba RADAR!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo je prošle godine na području Osijeka zabilježeno više od 22 tisuće prometnih prekršaja, što je čak 35 posto prometnih prekršaja više nego godinu ranije.

U sklopu novog projekta Ministarstva unutarnjih poslova, a koji bi trebao zaživjeti od jeseni ove godine, Osječko-baranjska županija dobit će deset stupova s radarskim uređajima, a samo na području Osijeka bit će postavljena četiri radarska stupa za kontrolu brzine i snimanje prometnih prekršaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

Kako piše Glas Slavonije, neće se u svima nalaziti radarski uređaji, nego će policija uređaje svakog dana postavljati u druge kutije pa vozači nikada neće biti sigurni je li upravo u stupu pokraj kojeg prolaze i radar.

'Posudio' auto jer je padala kiša, htio na prijateljev rođendan

'To je novi projekt MUP-a na nacionalnoj razini koji je već određeno razdoblje u pripremi, a veći je dio stupova i kutija već postavljen na prostoru Županije. Grad Osijek ispunio je svoj dio obveza i sada očekujemo da Ministarstvo dostavi radarske uređaje', rekao je zamjenik načelnika Policijske uprave Damir Takač.

Bit je u tome da na tim punktovima neće biti policajca, nego isključivo uređaj koji snima brzinu, ali i ostrale prekršaje kao npr. prolazak kroz crveno i slične prometne prekršaje.

'Cilj je postaviti uređaje na lokacije koje su poznate kao potencijalno opasne za razvijanje prevelikih brzina, ili na raskrižja koja su poznata po prometnim prekršajima. No, vozač nikada neće znati je li ga uređaj snimio i hoće li mu na kućnu adresu stići kazna za nekoliko dana', dodao je Takač.

Mladić uništavao prometne znakove i pružne polubranike

Samo je prošle godine na području Osijeka zabilježeno više od 22 tisuće prometnih prekršaja, što je čak 35 posto prometnih prekršaja više nego godinu ranije. Kazne za nepoštovanje propisane brzine izrečene su u 2.020 slučajeva, što je povećanje ovih prekršaja od čak 40 posto.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene