Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osječki ZOO pod vodom

Osijek: Bizoni i zebre, zbog poplava, ostali bez doma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Životinjske nastambe su poplavljene, a najgore je bizonima i zebrama.

Spas od vode škotska su goveda potražila na brdu. Potoci u nastambama iznenadili su i zebre naučene na suho.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

'Ovo je sve poplavljeno od kiše, a tu je inače sve suho. Vidi da su se životinje spas potražile gore na brdima', kaže Denis Vedlin iz osječkog Zoološkog vrta.

Osam crpki radi cijeli dan. Iz hranilice se još neko vrijeme neće jesti, ali neće biti ni posjetitelja. 'Zoološki vrt je do daljnjega zatvoren za posjetitelje, a kad ćemo ga otvoriti ovisi o brzini ispumpavanja i sanaciji nastambi', dodao je Vedlin.

U opasnosti je i dotrajali most. Drava je probila nasip i poplavila kukuruz. Prestankom kiše, saniraju se štete u vrtovima, ali i traži krivac. 'Od mene koja imam 1100 kuna penzije, moram platiti slivne vode, a nitko ništa ne čisti. Sad je loše, a bit će još i gore', kaže umirovljenica Marija Ilaš.

S novim oblacima, nova strahovanja. Pune ruke posla u poplavljenim kućama, no situacija se smiruje. 'Mislim da su ljudi odahnuli od ulaska vode u kuće, ali zaostale vode u podrumima će biti još barem 10 - 15 dana', dodaje Zoran Đuroković iz Hrvatskih voda.

Zabrane više nema na autocesti. Ulaz i izlaz kod Čepina ponovno je otvoren za promet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene