Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Makarskom primorju puše bura orkanske jačine prosječnom brzinom od 95, a na udare preko 160 kilometara na sat, koja je oko 9,30 sati na Jadranskoj magistrali prevrnula šleper slovenskih registarskih oznaka.


Kamion je ostao popriječen preko dijela ceste, pa se zbog te prometne nezgode kod Promajne, osam kilometara zapadno od Makarske, promet otežano odvija samo jednim kolničkim trakom, a regulira ga prometna policija.

Vezani članci Zbog olujnog vjetra zatvorena A1 između Svetog Roka i Posedarja Bura s olujnim udarima stvara probleme u prometu: Zatvorena dionica A1, na A6 vozi se usporeno Vozači iz pakla (Foto: thechive.com) Neki vozači zaslužuju poseban krug pakla... ili barem oduzimanje vozačke

Zbog vjetra od 6 sati u prekidu je trajektni promet između Makarske i Sumartina na otoku Braču.

Bura je u Makarskoj počinila štete na kioscima, objektima Mercesa i Konzuma, potopljeno je i nekoliko brodica u gradskoj luci, polomljeni su i savinuti brojni prometni znakovi, po gradu su prevrnute kante za smeće, pokidane tende, polomljeno je više borova koje vatrogasci uklanjaju s prometnica. Polomljenih borovih grana i manjih odrona zemlje i kamenja što uklanjaju cestari ima i na državnoj cesti D8, kažu u makarskom Gradskom centru 112.

Orkanska bura, kakva se dugo ne pamti na Makarskom primorju, oštetila je na meteorološkoj stanici Osejava i uređaj za mjerenje brzine vjetra.

Iz makarskog Gradskog centra 112 upozoravaju vozače koji prometuju Jadranskom magistralom na potrebu pozornije vožnje posebice kod Baškog Polja i na Dupcima kod Brela zbog mogućih jačih bočnih udara vjetra.

U Makarskoj, unatoč vjetru, temperatura je 8 Celzijevih stupnjeva, a na obližnjem Biokovu, na najvišem vrhu Svetom Juri, kazao je Petar Babić, dežurni tehničar na odašiljaču HRT-a, temperatura se jutros spustila na -9 stupnjeva. Prošle je noći na Biokovu palo pet-šest centimetara novog snijega čija visina u nanosima iznosi oko 40 centimetara, dodao je Babić.