Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavljuju najveći Pride dosad

Organizator Zagreb Pridea: Crkva je postala huškačka organizacija koja ne ispunjava misiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktivisti Marko Jurčić, Karla Horvat Crnogaj i Matea Popov na Zrinjevcu su novinarima govorili o povorci u subotu i o splitskim događajima.

Iz Zagreb Pridea očekuju još više sudionika parade nego prošle godine, kad ih je bilo više od tisuću, i pozivaju sve građane kojima je stalo do ljudskih prava i sloboda, bez obzira na spolnu orijentaciju, da im se priključe. Marko Jurčić, jedan od organizatora, posebno je istaknuo da će na subotnji Zagreb Pride doći sudionici Pridea iz Splita, za koje je ponovio da su iskazali iznimnu hrabrost i integritet marširajući pod nemogućim uvjetima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na pravoj strani povijesti FOTO Održan Zagreb Pride: Homofrend godine Mirela Holy, homofob godine - Željka Markić Slika nije dostupna Stoji im u ladici Udruge reagirale na PROPUST Ustavnog suda: Zaboravili su na naš prijedlog

Upitan očekuje li bilo kakve nerede, Jurčić je rekao da ih ne očekuje, a da je to ionako više pitanje za policiju nego za organizatore povorke. Brojna izaslanstva iz susjednih zemalja stižu u Zagreb, a Jurčić je posebno naglasio da stiže i izaslanstvo iz Crne Gore.

Upitan o Facebook-stranici koja se jučer pojavila s fotografijama sudionika Pridea, Jurčić je naglasio da su to predivne fotografije, lijepa ljudska lica, jer su preuzete iz fotogalerija sa stranica samog Pridea i iz drugih medija te pozvao sve fotoreportere i novinare kojima su objavljivanjem tih fotografija povrijeđena autorska prava da pokrenu postupak za odštetu protiv onih koji su tu grupu stavili na Facebook.

Na pitanje što misli o ulozi Crkve u događajima oko splitskog Pridea, Jurčić je odgovorio da je Crkva 'postala huškačka organizacija koja ne ispunjava Kristovu misiju.' Ove su godine u rutu Zagreb Pridea uključene i Varšavska ulica i Cvjetni trg, kao simboli Zagreba i građanskog otpora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene