Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak s Lorencinom

Orešković odgovorio Milanoviću za 'slučajnog mandatara'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na upit novinara hoće li se naći s premijerom Milanovićem na kavi, Orešković je rekao kako su se njih dvojica našli prije par dana, točnije na pravoslavni badnjak i imali otvorenu diskusiju.

Mandatar Tihomir Orešković vidno je bio zadovoljan nakon sastanka s tehničkim ministrom turizma Darkom Lorencinom u hotelu Sheraton.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović komentar Lane Ružičić Zoran Milanović tipka... Zoran MIlanović se nije oglasio nakon objave izbornih rezultata Komentar Saše Vejnovića Svi su nešto rekli, samo je On doma pred TV-om: "Gle kako je ovaj popušio izbore"

"Super je prošao. Mogu reći da sam ministra Lorencina upoznao dok sam još bio predsjednik Plive, bili smo partneri dok je radio u Ministarstvu gospodarstva i tu su kao što znate bile investicije. Imali smo odlične odnose. Danas smo se našli i prvo sam mu čestitao. Raste nam posao, turizam je super za Hrvatsku, bilo bi dobro da i drugi sektori imaju takav rast, to bi bilo odlično i za Hrvatsku, ali u principu imali smo jedan brifing oko par tema, oko hrvatskog brendninga, investicija i na koji način možemo produžiti sezonu i tako dalje", rekao je Tihomir Orešković.

O suradnji s Lorencinom i IDS-om, Orešković je samo ponovio kako se oni dobro znaju i da su odlično surađivali prije. "Mi se dobro znamo, imali smo jednu otvorenu diskusiju i nadam se da kad formiramo Vladu, da ćemo također imati dobre odnose i da ćemo imati podršku", rekao je Orešković.

O tome da li Lorencin možda može ostati ministar, Orešković je rekao da je "to sad jedan proces" te da su tu Most i Domoljubna koalicija, s kojima će zajedno sjesti i razgovarati o takvim stvarima te izabrati najkvalitetnije ljude.

"To ćete uskoro čuti. Drugi tjedan ćemo sjesti i početi malo konkretnije diskutirati", poručio je Orešković i dodao da je da smatra kako je dosad vrlo jasno iskomunicirao da na kraju svega, traži najkvalitetnije ljude. "Evo opet ću jasno iskomunicirati, tražimo najkvalitetnije ljude. Točka", rekao je.

Upitan za mišljenje o kupovini balističkih raketa i pozivu Srbije zemljama u regiji da se ne naoružavaju, Orešković je rekao da se mora o tom pitanju bolje informirati. "Zasad ne bih komentirao", istaknuo je.

Komentirao je i Milanovićevu objavu na Facebooku da je on slučajni mandatar. "Nisam vidio tu poruku. Tu sam kao mandatar, vjerujem da ću biti i premijer i spreman sam preuzeti odgovornosti da pomognem Hrvatskoj i da Hrvatska krene u pravom smijeru i da na kraju možemo poboljšati situaciju i standard za svakog građanina Hrvatske. To je moj cilj", rekao je Orešković.

Na upit novinara hoće li se naći s premijerom Milanovićem na kavi, Orešković je rekao kako su se njih dvojica našli prije par dana, točnije na pravoslavni badnjak i imali otvorenu diskusiju. "Dok sam bio predsjednik Plive imalo smo vrlo ugodne diskusije i razgovore i nadam se da ćemo to imati i u budućnosti", naglasio je mandatar orešković.

Vjeruje da će Vladu uspjeti formirati prije isteka prvog roka od 30 dana. "Imamo 30 dana. Tu smo se malo i podijelili tako da možemo što prije doći do informacija. nadam se da neće trebati onih dodatnih 30 dana", rekao je Orešković.

Na pitanje planira li se vidjeti i s ministrom Borisom Lalovcem, Orešković odgovara kako mu je plan susresti se sa što više ljudi iz ministarstava i gospodarskog sektora, kako bi se upoznao sa stanjem. "Gospodina Lalovca sam upoznao, mi se znamo i nadam se da ću imati priliku, jer imam tijesan raspored. Ako ćemo stići onda ćemo se i naći", istaknuo je.

Orešković je odgovorio i na upit o tome da branitelji iz Savske smatraju kako kanadski veterani imaju bolji standard i da bi Hrvatska trebala usvojiti kanadski model. "Postoje mnogi modeli. Kanadski je jedan, a mi trebamo pronaći model najbolji za Hrvatsku", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene