Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Izbijeno oko

Podignuta optužnica protiv navijača zbog ranjavanja policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv N. M. koji je 1. svibnja ove godine na utakmici Dinamo-Hajduk napao policajca.

N. M. se tereti da je na tribini stadiona u nekoliko navrata bacio otrgnute sjedalice, kojima je pogodio trojicu interventnih policajaca. Bacio je i zapaljenu signalnu baklju kojom je pogodio još jednog policajca, ali i tzv. 'topovski udar' i ranio varaždinskog policajca Kristijana Troktera koji je od snažne eksplozije trajno izgubio vid na jednom oku. Zbog težine djela, ali i opasnosti od ponavljanja, protiv N. M. je predloženo produljenje pritvora.

Pročitajte i ovo Potpisivanje sporazuma Dinamov stadion "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov Navijači se u Zagrebu sukobili s policijom - 5 Neredi nakon utakmice Policija objavila detalje: U napadu navijača ozlijeđeno 8 policajaca, trojica uhićena

>> Osumnjičenom za napad na policajca jednomjesečni pritvor

>> 'Moj sin nije izbio oko policajcu, on se bavi glumom'

Dvadeseogodišnji navijač N. M., uhićen je zbog sumnje da je 1. svibnja teško ozlijedio policajca na maksimirskom stadionu, nakon čega mi je određen pritvor u Remetincu zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Policija je tvrdila da je mladić tijekom utakmice Dinama i Hajduka na sjevernoj maksimirskoj tribini bio u skupini koja je potrganim stolicama gađala policiju i onemogućavala im pristup tribinama. Oko lica je pritom zavezao majicu kako bi ga se teže identificiralo, a od video nadzora se pokušao sakriti i skrivanjem iza drugih navijača.

'Iskreno mi je žao što je policajac ostao bez oka, ali ne mislim da je moj sin kriv i da bih trebao kontaktirati s ozlijeđenim policajcem niti mu se ispričavati, rekao je otac navijača N.M. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene