Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv N. M. koji je 1. svibnja ove godine na utakmici Dinamo-Hajduk napao policajca.


N. M. se tereti da je na tribini stadiona u nekoliko navrata bacio otrgnute sjedalice, kojima je pogodio trojicu interventnih policajaca. Bacio je i zapaljenu signalnu baklju kojom je pogodio još jednog policajca, ali i tzv. 'topovski udar' i ranio varaždinskog policajca Kristijana Troktera koji je od snažne eksplozije trajno izgubio vid na jednom oku. Zbog težine djela, ali i opasnosti od ponavljanja, protiv N. M. je predloženo produljenje pritvora.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: 'Policija je tukla sve pred sobom, pa i djecu' Slika nije dostupna Mediji su 'krivi' što ne lažu da se na Maksimiru igra zanimljiv nogomet

>> Osumnjičenom za napad na policajca jednomjesečni pritvor

>> 'Moj sin nije izbio oko policajcu, on se bavi glumom'

Dvadeseogodišnji navijač N. M., uhićen je zbog sumnje da je 1. svibnja teško ozlijedio policajca na maksimirskom stadionu, nakon čega mi je određen pritvor u Remetincu zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Policija je tvrdila da je mladić tijekom utakmice Dinama i Hajduka na sjevernoj maksimirskoj tribini bio u skupini koja je potrganim stolicama gađala policiju i onemogućavala im pristup tribinama. Oko lica je pritom zavezao majicu kako bi ga se teže identificiralo, a od video nadzora se pokušao sakriti i skrivanjem iza drugih navijača.

'Iskreno mi je žao što je policajac ostao bez oka, ali ne mislim da je moj sin kriv i da bih trebao kontaktirati s ozlijeđenim policajcem niti mu se ispričavati, rekao je otac navijača N.M.