Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Optuženo 6 direktora i đurđevački autoprijevoznik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Zaboku podignulo je optužnicu protiv šestero direktora i đurđenovačkoga privatnog autoprijevoznika pod sumnjom da su počinili kažnjiva djela zloraba u gospodarskom poslovanju, prijevara i krivotvorenja službene isprave.

Kako je rekao v.d. općinskoga državnog odvjetnika u Zaboku Robert Petrovečki, optuženi su B.J. (51), direktor zabočkog poduzeća "Krontrade"; direktorica tvrtke "Vividusa" iz Donje Bistre B.P. (53); direktor tvrtke "Alea" iz Đakova D.P. (36); direktor tvrtke DIW iz Vinkovaca Z.P. (50) ; S. Dž. (42), direktor "Rovokopa" iz Ludbrega; S.B (52), direktor "Bioteh-projekta" iz Zagreba i đurđenovački autoprijevoznik Ž.B. (50).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubojstva, pljačke, iznude 'Slučaj desetljeća': Članovi zločinačke organizacije osuđeni na 95 godina zatvora Slika nije dostupna Predani Tužiteljstvu Uhićena dvojica bivših policajaca pod sumnjom za genocid u Srebrenici

Direktor tvrtke "Krontradea" optužen je da je 2003. i 2004.
posredovanjem u provedbi "leasinga" zatražio od direktorice
"Vividuse", direktora "Aleae", direktora DIW-a i direktora "Rovokopa" da mu ispostave fiktivne račune na osnovi kojih je neosnovano odbijao pretporez iskazan u tim računima, zakinuvši državu za milijun i 45 tisuća kuna. S druge strane, po izdanim računima svoga trgovačkog društva nije iskazivao PDV te je tako državu oštetio za milijun i 62 tisuće kuna, odnosno za ukupno 2,107.000 kuna.

Uz to su direktori "Krontradea" i "Bioteh-projekta" i đurđenovački autoprijevoznik optuženi da su se fiktivnom dokumentacijom domogli novca iz Hypo leasinga Steiermarka za nabavu strojeva, koji je to austrijsko leasinško poduzeće doznačilo na žiro-račun "Krontradea". 

Naknadno su odustali od nabave strojeva, a nisu vratili novac,
oštetivši austrijsku tvrtku za 2,33 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene