Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pljačka banke u Sesvetama

Krvnik iz Sesveta: Ničega se ne sjećam i kajem se

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Iskreno se kajem. Imam problema s pamćenjem i ne sjećam se detalja', rekao je u svojoj obrani Kazimir Dužinović.

Kazimir Dužinović, optužen za ubojstvo policajaca tijekom pljačke banke u Sesvetama u svibnju ove godine, u sudnici je izjavio da ne želi odgovarati na pitanja već da samo želi reći što zna. Dužinović je izvadio papir i stao čitati svoju obranu. 'Toga sam se jutra probudio oko 7, 8 sati i doručkovao. Popio sam dozu subotexa i duplu dozu apaurina jer se taj dan nisam dobro osjećao. Otišao sam do djevojke kako bih spasio našu vezu kojoj su se protivili i moji i njezini roditelji', pročitao je Dužinović s papira.

>> Policajac Grbavac možda stradao od prijateljske vatre?

'Kod djevojke sam popio nekoliko žestokih alkoholnih pića. Nakon razgovora, lutao sam ulicama Sesveta i nastavio piti po kafićima, ne sijećam se koliko sam popio. Dalje ne znam što se zbivalo i iskreno se kajem zbog svega što se dogodilo', tim je riječima optuženi Kazimir Dužinović završio svjedočenje.

Do prije pauze u 12 sati sudac je ispitao dvojicu od četvorice policajaca ranjenih tijekom pljačke. Ispitani su Boško Ćenan, koji je u vrijeme pljačke bio šef smjene i Milovan Dakić. Danas su trebale svjedočiti i dvije službenice opljačkane banke no one su zamolile da ih se ne ispituje u sudnici jer su traumatizirane i prestrašene tako da će sud odlučiti hoće li ih ispitati na neki drugi način.  Pred kraj prvog dijela suđenja sucu se učinilo da je optuženi Dužinović  zadrijemao. Dužinović je rekao da je loše noćas spavao, a sudac ga je upozorio da se pokuša koncentrirati. 

Dužnovićev odvjetnik Krešimir Krsnik na posljednjem je ročištu zatražio vještačenje ističući da situacija oko pogibije mladoga Grbavca 'ostavlja neka pitanja'. Naime, iako je prema snimkama na nadzornim kamerama policajac Grbavac u trenutku ubojstva Dužnoviću bio okrenut licem, prema nalazu obdukcije ulazna rana od metka mu je bila na leđima, a izlazna na glavi. Obrana zbog toga želi razjasniti je li Grbavca možda greškom ustrijelio netko od njegovih kolega ili je stradao od odbijenog metka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene