Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komemoracija

Oproštaj od Mirele: 'Njezin osmijeh će ostati nezaboravan'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Održana je komemoracija za ubijenu novinarku javne televizije Mirelu Sršić- Kovač.

Od nje su se, u prostorijama dopsiništva u kojem je radila, oprostili brojni kolege i prijatelji, te obitelj. V.d. ravnatelja javne televizije Josip Popovac, kazao je kako je Mirela Sršić u svojih 18 godina rada na televiziji izrasla u profesionalnu novinarku koja je objavila niz priloga 'na kojima bi joj pozavidjeli i mnogo stariji kolege'.

Pročitajte i ovo Komemoracija za žrtve dječjeg ratnog logora u Sisku u vrijeme NDH Tužna obljetnica Održana komemoracija za žrtve dječjeg logora u Sisku: "Mnoga su djeca stradala, no velik je broj usvojen i spašen" Komemoracija za Ivana Šukera - 4 održana komemoracija Emotivan oproštaj od bivšeg ministra Ivana Šukera: "Svaka ti čast, bio si i ostao borac"

Posebno je naglasio značaj njezinih izvještaja o procesu mirne reintegracije, njezin novinarski rad vezan za poljoprivredu, seljake, probleme sela i agrara, te da je u zadnje vrijeme najviše radila za emisiju 'Plodovi zemlje'.

Od kolegice Mirele Sršić oprostila se i Sandra Križanec, urednica centra Osijek, istaknuvši kako će njezin osmijeh i profesionalan novinarski posao ostati nezaboravan. Dodala je kako svi dijele neizmjernu tugu s obitelji, posebice s djecom ubijene kolegice Mirele Sršić.

>> Preminuo suprug ubijene novinarke

Riječi oproštaja uputili su joj i drugi kolege novinari, a nazočni su između ostalih bili Hloverka Srzić Novak v.d. direktorica Programa javne televizije, Renato Krnić v.d. glavnog urednika informativnog programa, te Vlatko Grgurić, urednik emisije 'Plodovi zemlje' za koju je Mirela najviše radila.

Pokopana u rodnom Bizovcu

Na komemoraciji je bio i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, a brzojave sućuti uputili su brojni javni djelatnici kao i osobe s kojima je Mirela radila svoje priloge.

Ubijena novinarka pokopana je u  Bizovcu, njezinu rodnom mjestu. Podsjetimo, Mirelu Sršić-Kovač ubio je suprug Zvonko Kovač u noći s petka na subotu u njihovu stanu u Belom Manastiru. On je umro rano ujutro u Kliničkom bolničkom centru Osijek od posljedica samoranjavanja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene