Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko ne može stati na kraj

Oprez: Vara ljude iz cijele države, a sve je po zakonu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa Provjerenog krenula je potragu za čovjekom koji godinama legalno vara ljude.

Objavi oglas, stignu narudžbe, sklope ugovor, on uzme avans i nakon toga se više ne javlja! To je, ukratko, način na koji bjelovarski biznismen Denis Vuković godinama legalno vara ljude.

Pročitajte i ovo Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 4 Večeras u Provjerenom Načelnik potrošio desetke tisuća eura na ilegalne objekte, a njegov je odgovor nevjerojatan: "Pa što da ja radim?" Provjereno: Poplava u bjelovarskom azilu - 2 Ugrožen nastavak rada Katastrofa u bjelovarskom skloništu za životinje, voda je nosila sve pred sobom: ''Sad mi suze idu. Kad je to krenulo, to je nešto neopisivo''

Kada se broj prevara poveća i nakupi dugove u jednoj tvrtki, on jednostavno otvori novu jer mu zakon to omogućava. Tužbe i prijave gomilaju se godinama, ali mu nitko ne može stati na kraj. U potragu za njim krenula je ekipa Provjerenog. Na istoj adresi prijavljene su mu tri tvrtke, a prevareni klijenti redovito su dolazili pitati što se događa i gdje su njihov novac. Ali bi uvijek naišli na zatvorena vrata.

Zagreb: Lažni bankar (34) tražio kartice i PIN-ove, ali je upao o klopku...

Među prevarenima je i Marko Migač čija priča počinje odlukom da pokrene vlastiti posao. Kupio je traktor i od Vukovića naručio ralicu po mjeri, prije više od godinu dana, a ona nikada nije stigla. „Imao je niže cijene, ali ne toliko niske da bi bilo sumnjivo. U prosjeku 10-15 posto jeftinije od drugih najpovoljnijih ponuđača, tako da je svakako bio prvi izbor za nekog tko tek ulazi u neki posao“, ispričao je Marko ekipi Provjerenog. Poduzeo je sve što je mogao da se osigura od problema: provjerio je Vukovićevu tvrtku, sačuvao je ugovor i sve potvrde o uplati. Ali sve je bilo uzalud. Ono na što Marko nije računao i što nigdje nije mogao provjeriti je upravo formula koju je Vuković koristio – serijski je otvarao tvrtke koje bi nakon niza prevara jednostavno zatvorio.

Koliko je kaznenih prijava protiv njega podignuto - nemoguće je doznati. Naime, Provjereno je od PU bjelovarsko-bilogorske dobilo odgovor kako im tu informaciju ne mogu dati jer se radi o službenoj tajni. No, uvid u sudske spise otkriva na stotine stranica postupaka protiv Vukovića. Točnije, protiv njega se vodi osam postupaka za gospodarski kriminal, kazneno djelo prevare, a niti jedna presuda nije donesena u njegovu korist. Osobe koje je oštetio dolaze iz gotovo svih dijelova zemlje. Kako je moguće da i dalje nastavlja s istom formulom? 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene