Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lažni dimnjačari na području Zagreba nude svoje usluge, ne obave posao, ali ga naplate, i to višestruko skuplje od službenog cjenika.


Bernarda Zimerman je prije desetak dana postala žrtva prevare. Na vrata joj je pokucao dimnjačar koji joj je rekao da je nadležan za čišćenje dimnjaka, imao je uredno sve papire, no Bernarda je posumnjala kad je atest trajao manje od minute. 'Meni je bilo malo čudno jer se sjećam prije par godina sam ja bila prisutna kada smo radili baš za ovu peć atest, da je to bio malo složeniji proces. Ono što je bilo isto nezgodno, on je inzistirao da ja platim odmah na mjestu 400 kuna, ja sam rekla, čujte ja nemam sad 400 kuna. Nažalost sam imala jer sam išla plaćati račune, ja sam njemu iskeširala taj novac', kaže Bernarda.

Pripazite tko vas vozi! Na ulicama ilegalni taksisti s višim cijenama

Vezani članci Policija, ilustracija Hoćeš kupiti prozor? Muškarac uzimao novac za PVC stolariju koju nikad nije isporučio Strukovna škola, ilustracija - 2 Posla je sve više, a njih sve manje: "Već sad sam dobio ponude... Treba im objasniti da tu ima novca"

Račun koji je dobila od lažnog dimnjačara je bio ispisan rukom i nije sadržavao podatke o PDV u, no platila ga je zbog upozorenja.

Potom je kontaktirala dimnjačarski obrt koji je prije obavljao usluge i shvatila je da je prevarena. Rekli su joj da pregled i čišćenje košta 100 kuna s PDV-om, eventualno nekoliko kuna više.

No Bernarda nije prva koja je prevarena, prevareni su i njezini susjedi. Stoga, pripazite na potencijalne prevarante.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook