Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sve nas guta'

Oporba OGORČENA: 'Proračun je kao crna rupa!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrludanje po pitanju opće stope PDV-a, čije je povećanje u idućoj godini ministar financija Slavko Linić najavio, a potom jučer demantirao, u HDZ-u ne smatraju dobrim putem za izlazak iz gospodarske krize.

Način na koji se Vlada bori s problemom javnog duga za oporbu je neprihvatljiv. HDZ i Laburisti obrušili su se na vrludanje vladajućih po pitanju dizanja opće stope PDV-a u idućoj godini, koju je ministar Slavko Linić najprije najavio, a potom demantirao.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Andrej Plenković, Ivan Penava iz minute u minutu Hoće li oporba uspjeti skupiti većinu u Saboru? Pojavio se novi plan u kojem ključnu ulogu ima Ivan Penava

'Vidimo da je ova Vlada spremna doslovno jednu stopu PDV-a promijeniti tri puta u istoj godini. Zamislite koja je to poruka, ne samo investitorima, nego općenito, svima koji žele nešto poduzimati u Hrvatskoj', rekao je Ivan Domagoj Milošević iz HDZ-a.

>> VIDEO Rekao pa porekao, a drugi mu krivi

'Ova Vlada nesposobna je pokrenuti gospodarski rast i zbog toga smo svi u službi ovog proračuna, a taj proračun me podsjeća na crnu rupu koja guta i radna mjesta i tvrtke i kupovnu moć hrvatskih građana. To jednostavno mora prestati', kaže Milošević.

Vlada, kažu, ne pridonosi osjećaju porezne stabilnosti, a privatizacijski ciklus i poticanje investicijske klime kroz Zakon o strateškim investicijama oporba smatra štetočinskim odnosom.

'Pokazuju nam da definitivno nemaju ni viziju ni cilj prema kojem idu i dugoročno je to štetočinski odnos prema Hrvatskoj, a i svim građanima u Republici Hrvatskoj', rekla je Nensi Tirelli iz Hrvatskih laburista.

U HDZ-u naglasak stavljaju na izostanak strukturnih reformi, a laburisti Vladu pozivaju da više sluša struku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene