Kod Crvenog jezera u Imotskom u ranim popodnevnim satima u srijedu opet je buknuo novi požar.


"Aktivirao se na dva mjesta. U velikim smo problemima, gori velika borova šuma i plamen je visok 30-ak metara. Vjetar puše i mijenja smjer. U pomoć su nam stigla i dva kanadera, nadam se da ćemo uspjeti obraniti okolne zaseoke i lokalizirati požar", rekao je u telefonskom razgovoru za DNEVNIK.hr zapovjednik JVP Imotski Boro Medvidović.

Vezani članci U požaru vlaka kod Našica nitko nije ozlijeđen Gorio vlak nedaleko od Našica: "Kad smo prošli kolodvor, odjednom je planulo. Otkad smo krenuli čuli su se čudni zvukovi" Požar automobila Vatra naglo buknula u minijaturnom autu, požar progutao nekoliko automobila prije nego što su stigli vatrogasci

Vatra je u jednom trenu prijetila kućama u zaseocima Rašići, Živanovići i Jažići, no Medvidović nam je potvrdio kako su domovi uspješno obranjeni.

"Požar smo na tom dijelu uspjeli staviti pod kontrolu, a u gaženju nam pomažu dva kanadera i helikopter", kaže Medvidović. Na terenu je 100-ak gasitelja.

Reporterka Sofija Preljvukić iz Imotskog se javila u Vijestima u 17 sati.

"Vjetar je iznimno jak, ali situacija se popravila. Vatrogasci su na vrijeme obranili kuće uz pomoć civila. Stanovnici koji su pomagali u gašenju žale nam se kako je opet nedostajalo brentača i ostalih stvari", izvijestila je Preljvukić.

 

Požar kod Crvenog jezera buknuo je i u ponedjeljak u popodnevnim satima, a lokaliziran je kasnije navečer. Vatrogasci su cijelu noć natapali rubove borove šume.