Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivirao se na dva mjesta

Požar kod Crvenog jezera u Imotskom: Vatrogasci i civili obranili kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kod Crvenog jezera u Imotskom u ranim popodnevnim satima u srijedu opet je buknuo novi požar.

"Aktivirao se na dva mjesta. U velikim smo problemima, gori velika borova šuma i plamen je visok 30-ak metara. Vjetar puše i mijenja smjer. U pomoć su nam stigla i dva kanadera, nadam se da ćemo uspjeti obraniti okolne zaseoke i lokalizirati požar", rekao je u telefonskom razgovoru za DNEVNIK.hr zapovjednik JVP Imotski Boro Medvidović.

Pročitajte i ovo Požar trgovine u Svetom Ivanu Zelini Dramatična večer u Zelini VIDEO Veliki požar u kineskom dućanu: Ozlijeđen vatrogasac, četvero ostalo zarobljeno u susjednom prostoru Imotska vina u Crvenom jezeru - 2 Neobičan slučaj u Imotskom Što autohtona vina rade na dnu Crvenog jezera? "Neki nisu vjerovali, ali mi smo to odradili bez greške"

Vatra je u jednom trenu prijetila kućama u zaseocima Rašići, Živanovići i Jažići, no Medvidović nam je potvrdio kako su domovi uspješno obranjeni.

"Požar smo na tom dijelu uspjeli staviti pod kontrolu, a u gaženju nam pomažu dva kanadera i helikopter", kaže Medvidović. Na terenu je 100-ak gasitelja.

Reporterka Sofija Preljvukić iz Imotskog se javila u Vijestima u 17 sati.

"Vjetar je iznimno jak, ali situacija se popravila. Vatrogasci su na vrijeme obranili kuće uz pomoć civila. Stanovnici koji su pomagali u gašenju žale nam se kako je opet nedostajalo brentača i ostalih stvari", izvijestila je Preljvukić.

 

Požar kod Crvenog jezera buknuo je i u ponedjeljak u popodnevnim satima, a lokaliziran je kasnije navečer. Vatrogasci su cijelu noć natapali rubove borove šume. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene