Sabor raspravlja o proračunu za iduću godinu, no osim uobičajenog prepucavanja između vladajućih i oporbe, svjedočili smo i izricanju zabrane govora u iduća dva dana. Zabranu govora dobio je SDP-ov Gordan Maras.

Galerija


Predsjednik Sabora Gordan Jandroković zamolio je da straža udalji Gordana Marasa iz Sabornice, no nakon kraće prepirke Maras se vratio na svoje mjesto pa ga straža ipak nije iznosila, no zaradio je zabranu govora dva dana.

Vezani članci Gordan Maras s porukom na laptopu u Saboru (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) SDP dobio 86 tisuća kuna kazne zbog provokacije - Visoki upravni sud potvrdio kaznu SDP-u zbog naljepnice na laptopu Gordana Marasa Sabor i kampanje(Foto: Dnevnik.hr) Spojili stranačke i državne obveze: Političari u lovu na glasove sve više koriste blagodati svoje pozicije

"Kolega Maras, trenutačno govori ministar financija i izvolite sjednite na svoje mjesto. Neće vas nitko iznositi van jer ste preteški", rekao je Jandroković Marasu.

Došlo je do prepucavanja tijekom rasprave o proračunu.

Maras je potom Jandrokoviću rekao: "Jako ste smiješni, nećeš se bahatiti. Ne zaslužuješ niti sekunde biti u ovoj stolici'', kazao je Maras kada je Jandroković svoj mikrofon okrenuo prema njemu.

"Vrlo ste nepristojni i neodgojeni. Sada molim stražu da udalji kolegu Marasa iz sabornice". No onda se ipak predomislio.

Zabrana govora

Nećemo onda tražiti stanku s obzirom na to da je kolega Maras sam otišao", rekao je Jandroković i tako zaključio prepucavanje.

Marasu je ovo bila treća opomena, te je dobio i zabranu govora od dva dana.

Nakon cirkusa u Saboru Maras se oglasio na Facebooku. "Nakon što mi je Jandroković zabranio govoriti dva dana, smiruje me 'Glasnovićka'! 😉", napisao je Maras.