Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Općinski kazneni sud u Zagrebu preuzeo je na sebe odgovornost za izdavanje potvrde Sanji Kalamburi o tome da se protiv nje ne vodi nikakav sudski postupak.


Sa Suda tvrde kako je uvjerenje izdano zabunom te kako oni godišnje zaprimaju oko 36.000 zahtjeva za izdavanjem tih uvjerenja i da te dokumente obrađuju samo dvije službenice.

Vezani članci Slika nije dostupna Pročitajte Čačićeve e-mailove za kadroviranje Slika nije dostupna Što mislite o imenovanju osobe s optužnicom?

Potvrdu da se protiv nje ne vodi kazneni postupak Kalambura je dobila zahvaljujući propustu službenice zagrebačkoga Općinskoga kaznenog suda, doznaje se na tom sudu. 'Internom istragom i nadzorom pravosudne inspekcije Ministarstva pravosuđa utvrđeno je da je propustom službenice izdana potvrda iako se protiv navedene osobe vodi kazneni postupak', rekao je glasnogovornik suda Dražen Kevrić i pritom dodao kako je istragom utvrđeno da nije riječ o namjeri službenice.

>> Kalamburi izdana pogrešna potvrda o nekažnjavanju

Podsjetimo, prošlog tjedna na mjesto direktorice Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti imenovana je Kalambura, iako protiv nje postoji optužnica, zbog koje nije trebala dobiti čisto uvjerenje od Suda.

Ono što sada slijedi jest poništenje natječaja i razrješenje Sanje Kalambure s nove dužnosti na koju je imenovana prošloga tjedna.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.