Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže pravdu na sudu

Dvije dalmatinske općine već 20 godina u sukobu zbog jedne plaže: ''Pozivam arbitražnu komisiju da nas što hitnije pozovu"

Ivan Kaštelan i bager dijele obalu
Ivan Kaštelan i bager dijele obalu DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Joško Roščić Joško Roščić Foto: DNEVNIK.hr Ivan Kaštelan i bager dijele obalu Ivan Kaštelan i bager dijele obalu Foto: DNEVNIK.hr Stipe Ursić Stipe Ursić Foto: DNEVNIK.hr +0 Raskopana obala Galerija 1/4 >>
U Dalmaciji su čelnici dvaju idiličnih mjesta uz more, Brela i Baške Vode, u 20 godina dugom sukobu oko – plaže. Zadnji potez je kaznena prijava Brele protiv Baške Vode. Traženje pravde na sudu ne može spriječiti ni stranačka stega jer su obojica iz HDZ-a.

Zbog radova na plaži pljušte optužbe između Stipe Ursića, mladog HDZ-ova načelnika Brela i Joška Roščića, veterana iste stranke koji vodi Bašku Vodu. Za jednog je u tijeku uređenje, a za drugog devastacija prirode.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stipe Ursić si srezao plaću, ukinuo putne troškove... IMA I TOGA Hrvatska općina s jedinstvenim kamenom, mladim načelnikom, a daju i 7000 kuna za bebe Slika nije dostupna Hvali nas Huffington Post 'Zbog ove plaže poželjet ćete odmah uskočiti na avion za Hrvatsku'

''Sad se događa jedno uništavanje te plaže izgradnjom zaštitnog pera preko trideset metara bez ikakve lokacijske ili građevinske dozvole'', kaže Ursić i dodaje da su zbog plaže podnesene i brojne kaznene prijave protiv općine Baška Voda.

U susjednoj općini tvrde da je u pitanju dohrana plaže koju je uništilo jako jugo. ''To mi je smiješno. Mladi kolega očito neke stvari ne shvaća. Mislim da nam za takve stvari nije potrebna građevinska dozvola. Dobili smo potrebna odobrenja i za jedno mjesec i pol dana svi će radovi biti gotovi'', poručuje Roščić, načelnik Baške vode.

Čija je to plaža?

Granica između te dvije općine nalazi se negdje na toj plaži, a gdje točno – nitko ne zna jer sukob između općina Baška Voda i Brela traje punih dvadeset godina. Čija je onda plaža? Odgovor ovisi o tome gdje pitanje postavite.

''Činjenica je da je to breljanski teritorij. Breljani smatraju da je to breljansko'', kaže Mario iz Brele. A Bartul iz Baške Vode pak kaže da je sigurno od Baške Vode.

Čeka se da dugogodišnji sukob riješi treća strana. ''Pozivam arbitražnu komisiju Vlade Republike Hrvatske da nas što hitnije pozovu u Zagreb da donesemo svatko svoje argumente i mislim da to mogu riješiti u pet minuta'', kaže Joško Roščić. No prije toga čekaju se rezultati izvida zbog kaznene prijave, koji se još uvijek provode, potvrđeno je za Dnevnik Nove TV iz DORH-a.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene