U Dalmaciji su čelnici dvaju idiličnih mjesta uz more, Brela i Baške Vode, u 20 godina dugom sukobu oko – plaže. Zadnji potez je kaznena prijava Brele protiv Baške Vode. Traženje pravde na sudu ne može spriječiti ni stranačka stega jer su obojica iz HDZ-a.

Galerija Ivan Kaštelan i bager dijele obalu Joško Roščić Stipe Ursić +0 Raskopana obala

Zbog radova na plaži pljušte optužbe između Stipe Ursića, mladog HDZ-ova načelnika Brela i Joška Roščića, veterana iste stranke koji vodi Bašku Vodu. Za jednog je u tijeku uređenje, a za drugog devastacija prirode.

Vezani članci Ilustracija Užas na plaži: Ženu napao i izgrizao pas dok su joj se unuci kupali u moru Fail ''Molitva oceanu'' pretvorila se u lakrdiju i postala zabava za cijeli svijet

''Sad se događa jedno uništavanje te plaže izgradnjom zaštitnog pera preko trideset metara bez ikakve lokacijske ili građevinske dozvole'', kaže Ursić i dodaje da su zbog plaže podnesene i brojne kaznene prijave protiv općine Baška Voda.

U susjednoj općini tvrde da je u pitanju dohrana plaže koju je uništilo jako jugo. ''To mi je smiješno. Mladi kolega očito neke stvari ne shvaća. Mislim da nam za takve stvari nije potrebna građevinska dozvola. Dobili smo potrebna odobrenja i za jedno mjesec i pol dana svi će radovi biti gotovi'', poručuje Roščić, načelnik Baške vode.

Čija je to plaža?

Granica između te dvije općine nalazi se negdje na toj plaži, a gdje točno – nitko ne zna jer sukob između općina Baška Voda i Brela traje punih dvadeset godina. Čija je onda plaža? Odgovor ovisi o tome gdje pitanje postavite.

''Činjenica je da je to breljanski teritorij. Breljani smatraju da je to breljansko'', kaže Mario iz Brele. A Bartul iz Baške Vode pak kaže da je sigurno od Baške Vode.

Čeka se da dugogodišnji sukob riješi treća strana. ''Pozivam arbitražnu komisiju Vlade Republike Hrvatske da nas što hitnije pozovu u Zagreb da donesemo svatko svoje argumente i mislim da to mogu riješiti u pet minuta'', kaže Joško Roščić. No prije toga čekaju se rezultati izvida zbog kaznene prijave, koji se još uvijek provode, potvrđeno je za Dnevnik Nove TV iz DORH-a.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju