Općina Viškovo ima Dječji proračun i kažu da su prva takva općina u Hrvatskoj. Gotovo 24 milijuna kuna na raspolaganju je najmlađim mještanima za njihove potrebe od vrtića pa sve do studija. Ovim potezom žele zadržati mlade obitelji kojih u Općini ima sve više.

Galerija Korisnica usluga dadilje Anita Gregov (Foto: Dnevnik.hr) Djeca se igraju u vrtiću (Foto: Dnevnik.hr) Dijete u vrtiću, ilustracija +0 Načelnica općine Viškovo Sanja Udović (Foto: Dnevnik.hr)

Igri, smijehu i veselju u vrtiću u Općini Viškovo nema kraja, a iz godine u godinu društva za igru je sve više pa im nedostaje prostora. Zato je u planu izgradnja novog područnog vrtića. ''Ukupno je upisano 261 dijete, a 93 djece je ostalo na listi čekanja za jaslice i 50 za vrtić'', rekla je ravnateljica dječjeg vrtića Viškovo Ingrid Lončarić.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković: ''Vlada odgađa primjenu važne uredbe, nema potrebe za dizanjem cijena vode'' Ilustracija - 3 Dvostruka mjerila: Mnogi i dalje ne doživljavaju dječja prava kao nešto što pripada svakom djetetu

Zbog toga su mnogi roditelji prisiljeni na dadilje za koje izdvajaju više od 2000 kuna. Ipak, uskoro ih čeka olakšanje. ''Mi ćemo plaćati 950 kn, a ostalo će biti od strane Ppćine. To je velika pomoć i doista pozdravljamo svi roditelji tu odluku'', rekla je Anita Gregov koja trenutno plaća dadilju.

Sve to financirat će se iz Dječjeg proračuna općine koji iznosi gotovo 24 milijuna kuna. ''Obuhvaća i kapitalne projekte i izgradnju dječjih igrališta i sva prava koja se tiču predškolske dobi, naših školaraca, studenata'', ističe načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.

U osnovnoj školi svake se godine upisuje jedan razred više. Tamo već znaju gdje s novcima. Ravnatelj Osnovne škole Sveti Matej Josip Crnić kaže da će se ulagati u školski sportski klub, znanost, učeničku zadrugu, eko-školu i slično.

Ulaganjem u najmlađe mještani su oduševljen jer svaka im je pomoć dobrodošla, a poticanje demografije ono je na čemu u Hrvatskoj itekako treba raditi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Ekskluzivno: Kako kotiraju pretendenti na Pantovčak nakon službene objave kandidatura Crobarometar - predsjednički kandidati (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Crobarometar - predsjednički kandidati (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Crobarometar - predsjednički kandidati (Foto: Dnevnik.hr) - 3 +0 Crobarometar - predsjednički kandidati (Foto: Dnevnik.hr) - 4

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju