Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uspješno zadržavaju mlade obitelji

Prvi Hrvatskoj imaju Dječji proračun i svi su oduševljeni: Općina Viškovo brine za najmlađe od vrtića do studija

Djeca se igraju u vrtiću (Foto: Dnevnik.hr)
Djeca se igraju u vrtiću (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Korisnica usluga dadilje Anita Gregov (Foto: Dnevnik.hr) Korisnica usluga dadilje Anita Gregov (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Djeca se igraju u vrtiću (Foto: Dnevnik.hr) Djeca se igraju u vrtiću (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Dijete u vrtiću, ilustracija Dijete u vrtiću, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr +0 Načelnica općine Viškovo Sanja Udović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Općina Viškovo ima Dječji proračun i kažu da su prva takva općina u Hrvatskoj. Gotovo 24 milijuna kuna na raspolaganju je najmlađim mještanima za njihove potrebe od vrtića pa sve do studija. Ovim potezom žele zadržati mlade obitelji kojih u Općini ima sve više.

Igri, smijehu i veselju u vrtiću u Općini Viškovo nema kraja, a iz godine u godinu društva za igru je sve više pa im nedostaje prostora. Zato je u planu izgradnja novog područnog vrtića. ''Ukupno je upisano 261 dijete, a 93 djece je ostalo na listi čekanja za jaslice i 50 za vrtić'', rekla je ravnateljica dječjeg vrtića Viškovo Ingrid Lončarić.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova Ilustracija Pucnjava u SAD-u Najmanje sedmero djece ozlijeđeno u pucnjavi: "To mora prestati"

Zbog toga su mnogi roditelji prisiljeni na dadilje za koje izdvajaju više od 2000 kuna. Ipak, uskoro ih čeka olakšanje. ''Mi ćemo plaćati 950 kn, a ostalo će biti od strane Ppćine. To je velika pomoć i doista pozdravljamo svi roditelji tu odluku'', rekla je Anita Gregov koja trenutno plaća dadilju.

Sve to financirat će se iz Dječjeg proračuna općine koji iznosi gotovo 24 milijuna kuna. ''Obuhvaća i kapitalne projekte i izgradnju dječjih igrališta i sva prava koja se tiču predškolske dobi, naših školaraca, studenata'', ističe načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.

U osnovnoj školi svake se godine upisuje jedan razred više. Tamo već znaju gdje s novcima. Ravnatelj Osnovne škole Sveti Matej Josip Crnić kaže da će se ulagati u školski sportski klub, znanost, učeničku zadrugu, eko-školu i slično.

Ulaganjem u najmlađe mještani su oduševljen jer svaka im je pomoć dobrodošla, a poticanje demografije ono je na čemu u Hrvatskoj itekako treba raditi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Aktualno Ekskluzivno: Kako kotiraju pretendenti na Pantovčak nakon službene objave kandidatura Crobarometar - predsjednički kandidati (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Crobarometar - predsjednički kandidati (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Crobarometar - predsjednički kandidati (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Crobarometar - predsjednički kandidati (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Crobarometar - predsjednički kandidati (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Crobarometar - predsjednički kandidati (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Crobarometar - predsjednički kandidati (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Hrvatska Ekskluzivno: Kako kotiraju pretendenti na Pantovčak nakon službene objave kandidatura 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene