Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Opatiji i Skradinskom buku nagrada 'Zlatni cvijet Europe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Opatija osvojio je srebrnu, a Etno-selo Skradinski Buk brončanu nagradu na sinoćnjoj završnoj svečanosti dodjele prestižne međunarodne nagrade "Entente Florale - Zlatni cvijet Europe 2006", koju je u njemačkom Bad Saeckingenu dodijelila Europska asocijacija za cvijeće i okoliš (AEFP), pod pokroviteljstvom EU-a.


Opatija je srebrnu nagradu osvojila u kategoriji gradova, a Etno-selo Skradinski Buk (Nacionalni park Krka) u kategoriji mjesta, priopćio je predsjednik Uprave AEFP-a za Hrvatsku Vojko Pleština kojemu je, kao voditelju hrvatskog izaslanstva, pripala čast da dodijeli posebnu nagradu "dr. Lucija Čikeš" koja je ove godine pripala irskom mjestu Aughrim.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati" Hrvatska pošta zaposlenicima daje nagradu od 1200 eura Zbog velike fluktuacije Hrvatska pošta nagrađuje poštare i vozače s 1200 eura: Ipak, postoji jedna caka

Izvanredne rezultate hrvatski kandidati Opatija i Skradinski Buk osvojili su u konkurenciji preko 5800 prijavljenih kandidata iz 12 europskih zemalja.

Srebrnu nagradu je u ime Opatije primio njezin gradonačelnik Amir Muzur, a u ime Etno-sela Skradinski Buk brončanu je nagradu primio Drago Margus.

Na završnoj svečanosti dodjele nagrade, koja je održana u nacionalnom teatru "Gloria Theatre" u njemačkom Bad Saeckingenu, nazočilo je preko 800 uzvanika i gostiju, predstavnika nominiranih gradova i mjesta.

Svečanosti su nazočili i visoki dužnosnici grada domaćina na čelu s gradonačelnikom Martinom Weissbrodom, te predstavnici njemačkih ministarstava kulture, turizma i poljoprivrede.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene