Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobili 25 posto +1 dionicu

Opatija: Pučka veselica za kraj 20-godišnje sudske trakavice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutarnjom pučkom veselicom Opatijci su proslavili presudu Visokog upravnog suda kojom je 25 posto plus jedna dionica najvećeg hotelskog poduzeća na Liburniji vraćeno Opatiji i susjednim općinama.

Dvadeset godina duga sudsko-privatizacijska trakavica tako je napokon okončana. Zadovoljni Opatijci nazdravljali su zajedno s turistima u nadi da će već iduće godine Opatija turiste dočekati u još ljepšem ruhu.

Pročitajte i ovo Zoran Laslavić Kiša i olujni vjetar Vatrogasci na riječkom području bore se s poljedicama bujičnih poplava: "Sad smo iz pripravnosti podigli još i treću smjenu" Provjereno: Ilegalna kuća - 8 Donosi Provjereno Zaposlenica Ministarstva turizma gradila nelegalno, odbila srušiti pa povukla nevjerojatan potez: "Ovdje je sve izvan pameti"

'Građani Opatije su se borili cijeli svoj život za ovo što su dobili, znači nitko im nije ništa poklonio, samo im se vratilo ono ča se telo zet', rekao je Silvano Staraj iz Opatije.

I više im ne prijeti stečaj koji bi zatvorio vrtiće i škole, zaustavio komunalne radove. Gradonačelnik Ivo Dujmić tvrdi kako su ove tri godine bile teške. 'Nova radna mjesta, razvoj, to je ono što je zadatak svih nas', kaže Dujmić.

>> Velik dan za Opatiju: Spašeni od bankrota

Opatijcima su se na slavlju pridružili i mnogobrojni turisti koji nisu znali što se slavi. Hrane je bilo dovoljno za što su se pobrinuli učenici ugostiteljske škole. 'U velikoj padeli je preko 500 porcija gulaša od lignji, za što smo upotrijebili preko 80 kilograma očišćenih lignji', rekao je Damjan Miletić, ravnatelj Ugostiteljske škole Opatija.

Rješenjem agonije duge 20 godina Opatija napokon može punim jedrima krenuti u nove razvojne planove. Nadaju se da će već idućih dana pozitivno reagirati i tržište vrijednosnicama te da će cijene dionica LRH napokon krenuti uzlaznom putanjom. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene