Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Klub zastupnika SDP-a, koji će u Hrvatskom saboru voditi predsjednik stranke Zoran Milanović, smatra da SDP ima pravo na dva potpredsjednička mjesta, ali do sutra će ostaviti prostor za dogovor o tim dužnostima, ako ga bude moguće postići.


'Obavili smo konzultacije u Klubu, a sutra ujutro ćemo donijeti konačnu odluku', odgovorila je Milanka Opačić nakon prvog sastanka Kuba zastupnika SDP-a upitana ostaje li SDP pri svoja dva potpredsjednička mjesta ili će prepustiti jedno mjesto HNS-u.

Vezani članci Zoran Milanović i Andrej Plenković Ustavni sud ne ide na ruku Milanoviću: "Za Vrhovni sud može predložiti samo kandidata koji se javio na javni poziv" Plenković i Milanović sukobili se oko vrhovnog suda - 3 Kaos oko odabira kandidata za predsjednika Vrhovnog suda ne jenjava: ''Idealno bi bilo da Ustavni sud o ovome donese svoj pravorijek''

'Ostavili smo još prostora za dogovor', dodala je.

Upitana za komentar je li 'foteljaški' sukob u oporbi dobra poruka za prvi dan Sabora, Opačić je odgovorila protupitanjem: 'Zašto ne upitate HDZ?'

Podsjetila je da je HDZ, kad je bio u oporbi, imao dva
potpredsjednička mjesta s manje mandata nego to sada ima SDP. Zanimljivo je da je ono što je HDZ-u dopušteno SDP-u nije, dodala je i naglasila kako je sada potpuno drukčiji omjer snaga u oporbi pa SDP, kako ističe, ima puno pravo na dva potpredsjednička mjesta.

Na upit ostaju li pri Nevenu Mimici i Željki Antunović kao svojim kandidatima, odgovorila je da će se to znati sutra, kao i komentar SDP-a na sastav nove Vlade. 

'Kad dođemo u parlament, to ćemo imati priliku tamo komentirati', navela je.

Večeras je odlučeno da potpredsjednici Kluba SDP-a u Hrvatskom saboru budu Milanka Opačić, Ingrid Antičević-Marinović, Slavko Linić i Nenad Stazić.