Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na sastanku je dogovoreno da se gradskim službama dostave kriteriji o oprostu duga, kako bi se vidjelo koliko ima takvih Zagrepčana.


Nakon sastanka s predstavnicima Osijeka, Rijeke i Splita vezano za Vladinu mjeru oprosta duga do 10 tisuća kuna najugroženijim građanima, potpredsjednica Vlade Milanka Opačić održala je danas sastanak i sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, na kojem je također postignut visok stupanj suglasnosti i dogovoreno je da se gradskim službama dostave kriteriji o oprostu duga, kako bi se vidjelo koliko ima takvih Zagrepčana.

Vezani članci Djelatnici kadrovske Zagrebačkog holdinga svjedočili u aferi Agram - 2 Nastavljeno suđenje Milanu Bandiću: Djelatnici kadrovske ne znaju je li 15 zaposlenih u Holdingu zadovoljavalo uvjete Milan Bandić Tko je sve od dužnosnika član raznih udruga, a to prešućuje? Bandić: "Ja mogu biti samo u jednoj loži..."

'Grad Zagreb je na tragu Vladine mjere oprosta dugova socijalno najugroženijim građanima, postignut je visok stupanj suglasnosti oko toga da je ta mjera dobra i vrlo brzo očekujemo zaključenje sporazuma', izjavila je po završetku sastanka potpredsjednica Opačić.

Opačić: Razgovori oko otpisa duga građanima privode se kraju

Na sastanku su, uz potpredsjednicu Opačić, bili i ministri financija i pravosuđa Boris Lalovac i Orsat Miljenić, a u uz gradonačelnika Bandića predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić te direktori podružnica Holdinga.

Uz suglasnost s Vladinom mjerom, predstavnici Grada Zagreba iskazali su i oprez kako se ne bi dogodilo da se dugovi opraštaju onima koji na to nemaju pravo. Zatražili su da se nadležnim službama u Gradu Zagrebu dostave kriteriji kako bi se snimilo stanje na terenu i vidjelo koliko ih građana u Zagrebu ispunjava.

Nakon toga, gradonačelnik Bandić najavio je brzi odgovor i dogovor s predstavnicima Vlade, istaknula je Opačić.

Na optis pristale i banke i poduzeća u većinskom državom vlasništvu

Na istu temu u ponedjeljak je održala sastanak s predstavnicima Splita, Rijeke i Osijeka koji su također izrazili spremnost za otpisivanje dugova najugroženijim sugrađanima.

Riječ je o jednokratnoj pomoći najugroženijim građanima koji po raznim osnovama do 1. listopada ove godine duguju do 10 tisuća kuna, koji nemaju nekretnine osim u kojoj stanuju, niti druge imovine.

Opačić: Nema rezanja novca za socijalu, koncesija autocesta je nužna

Opačić je izvijestila da su na dosadašnjim sastancima na otpis dugovanja pristale i sve banke i poduzeća u većinskom državnom vlasništvu, ali za sada na to ne pristaju teleoperateri.

Kada je riječ o dugovanju gradovima to se odnosi na sve vrste komunalnih naknada, plin, toplinsku energiju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook