Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na sastanku je dogovoreno da se gradskim službama dostave kriteriji o oprostu duga, kako bi se vidjelo koliko ima takvih Zagrepčana.


Nakon sastanka s predstavnicima Osijeka, Rijeke i Splita vezano za Vladinu mjeru oprosta duga do 10 tisuća kuna najugroženijim građanima, potpredsjednica Vlade Milanka Opačić održala je danas sastanak i sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, na kojem je također postignut visok stupanj suglasnosti i dogovoreno je da se gradskim službama dostave kriteriji o oprostu duga, kako bi se vidjelo koliko ima takvih Zagrepčana.

Vezani članci Građani o epidemiološkim mjerama Građani su svjesni da situacija nije dobra i da su brojke zastrašujuće: "Apeliram na sve mlade da nose maske i da pregrme ovaj period" Milan Bandić Bandić se obrušio na mjere Stožera: "Ovo je mogao donijeti samo netko tko se ponaša kao da ima ular pa ne vidi dovoljno široko"

'Grad Zagreb je na tragu Vladine mjere oprosta dugova socijalno najugroženijim građanima, postignut je visok stupanj suglasnosti oko toga da je ta mjera dobra i vrlo brzo očekujemo zaključenje sporazuma', izjavila je po završetku sastanka potpredsjednica Opačić.

Opačić: Razgovori oko otpisa duga građanima privode se kraju

Na sastanku su, uz potpredsjednicu Opačić, bili i ministri financija i pravosuđa Boris Lalovac i Orsat Miljenić, a u uz gradonačelnika Bandića predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić te direktori podružnica Holdinga.

Uz suglasnost s Vladinom mjerom, predstavnici Grada Zagreba iskazali su i oprez kako se ne bi dogodilo da se dugovi opraštaju onima koji na to nemaju pravo. Zatražili su da se nadležnim službama u Gradu Zagrebu dostave kriteriji kako bi se snimilo stanje na terenu i vidjelo koliko ih građana u Zagrebu ispunjava.

Nakon toga, gradonačelnik Bandić najavio je brzi odgovor i dogovor s predstavnicima Vlade, istaknula je Opačić.

Na optis pristale i banke i poduzeća u većinskom državom vlasništvu

Na istu temu u ponedjeljak je održala sastanak s predstavnicima Splita, Rijeke i Osijeka koji su također izrazili spremnost za otpisivanje dugova najugroženijim sugrađanima.

Riječ je o jednokratnoj pomoći najugroženijim građanima koji po raznim osnovama do 1. listopada ove godine duguju do 10 tisuća kuna, koji nemaju nekretnine osim u kojoj stanuju, niti druge imovine.

Opačić: Nema rezanja novca za socijalu, koncesija autocesta je nužna

Opačić je izvijestila da su na dosadašnjim sastancima na otpis dugovanja pristale i sve banke i poduzeća u većinskom državnom vlasništvu, ali za sada na to ne pristaju teleoperateri.

Kada je riječ o dugovanju gradovima to se odnosi na sve vrste komunalnih naknada, plin, toplinsku energiju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook