Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja usluga korisnicima

Opačić: Decentralizacija sustava socijalne skrbi olakšat će rad zaposlenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić ocijenila je da će decentralizacija sustava socijalne skrbi olakšati rad zaposlenih i pružati bolju uslugu korisnicima.

Tijekom boravka u Daruvaru Milanka Opačić posjetila je Centar za socijalnu skrb, Dom za starije i nemoćne osobe "Ljudevit pl. Janković" i Centar za odgoj i obrazovanje djece i učenika s posebnim odgojno-obrazovnim problemima "Rudolf Steiner". U Gradskoj upravi sastala s daruvarskim gradonačelnikom Daliborom Rohlikom i zamjenikom bjelovarsko-bilogorskog župana Sašom Lukićem.

Nakon razgovora izjavila je novinarima da je bilo govora o reformi sustava socijalne skrbi, posebno centara za socijalnu skrb, koji se moraju decentralizirai i tako postati dostupniji građanima. Ocijenila je da je prošla vlada tu problematiku "prelomila protivno interesima ljudi zaposlenih u centrima za socijalnu skrb i dovela ih u situaciju u kojoj više nisu mogli funkcionirati".

Napomenula je da promjene i decentralizacija puno stoje, te da nedavno usvojeni novi zakon o socijalnoj skrbi omogućuje u najkraćem roku decentralizaciju Centara za socijalnu skrb i to će stajati oko dva milijuna kuna.

"Dvostruka centralizacija koju smo imali u središtima županija je nešto što nije u skladu s onim što od nas očekuje Europska unija", objasnila je ministrica Opačić. Rekla je i da će centar u Daruvaru od 1. svibnja postati samostalan, a neće kao dosad biti u sklopu županijskog centra. (Hina)

Pročitajte i ovo Tatjana Katkić Stanić Preminulo dijete Tragedija na istoku Hrvatske mogla je biti spriječena? ''Nije se čekalo dvije godine'' Slika nije dostupna 'Karamarko je zločest' PARLAMENTARNI IZBORI 2015. Opačić: HDZ želi rezanjem novca udrugama namaknuti sredstva za plan 1000 eura po bebi

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene