Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekoliko dana prije dolaska Svetog Oca Benedikta XVI. poseban odjel hrvatskih policajaca - tjelohranitelja ekskluzivno je dopustio ekipi Provjerenog da ih snima kako se pripremaju za taj, njima, zadatak života.


Čuvali su predsjednike Busha, Putina, a sada i Svetog Oca. Potrebne su godine iskustva u policiji, savršena fizička sprema i što je najvažnije riskirati život za drugoga. Hrvatski profesionalci na to su spremni. Uvježbavaju taktičko pucanje, svladavanje napadača koji prijeti nožem, sigurnosnu vožnju i na kraju evakuaciju svetog oca simulirajući terorističke napade.

Vezani članci Neočišćena troska zagorčava život stanovnicima Dugog Rata - 5 Provjereno istražuje crnu točku Jadrana: Mještani kažu da nema obitelji bez oboljelih od raka, svi strahuju zbog neočišćene troske Provjereno: Život afganistanaca u Zagrebu - 6 On je svoj dom i mir pronašao u Hrvatskoj, ali strepnja za obitelj nikad ne prestaje: ''Teško mi je jer ih ne uspijevam dobiti. Ne mogu ih pitati kako su, kakva je situacija''

Zbog Papine sigurnosti snimke nisu smjele biti puštene u eter prije povratka u Vatikan. Ekipa Provjerenog donosi vam priču o ljudima koji su bili spremni dati svoj život za Papu, četvrtak, 22.45h.